Акредитація: місія здійснена!

Акредитація: місія здійснена!

Перегляди: 1361

На факультеті іноземної та слов’янської філології сталася визначна за всіма масштабами подія – навесні та влітку 2020 року у самий розпал карантинних заходів колектив факультету (відділення іноземних мов) на чолі з деканом Коваленком А.М. проходив акредитацію двох освітніх програм рівня вищої освіти «бакалавр»:

Середня освіта (Англійська та німецька мови) першого рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)), гарант освітньої програми – к.пед.н., доц. Подосиннікова Г.І., та Середня освіта (Англійська та французька мови) першого рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)), гарант освітньої програми – к.пед.н., ст.викл. Дука М.В. Реалізацію акредитованих освітніх програм здійснюють випускова кафедра германської філології (завідувач кафедри д.філол.н., проф. Школяренко В.І.) та кафедра практики англійської мови (завідувач кафедри к.філол.н., доц. Клочко Л.І.) за участю викладачів інших кафедр факультету та університету.

Підготовка та процедура проходження акредитації стали потужним викликом для нашого колективу, адже вперше за всю історію існування факультету (та й університету в цілому), акредитаційна експертиза проходила дистанційно з використання відеоконференцзв’язку. За твердженням фахівців Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, у цьому аспекті Україна обігнала навіть потужні світові агенції, які відклали відвідування закладів вищої освіти до завершення карантину, обмеживши свою онлайн діяльність внутрішніми зустрічами та консультаціями. 

Успішне проходження акредитації та отримання сертифікації на освітні програми строком на п’ять років, яке офіційно підтверджено на публічному онлайн засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та років – це знакова подія для факультету та університету. Нарешті, 2.09.2020 на засіданні трудового колективу факультету гаранти, члени груп розробників, завідувачі відповідальних кафедр і всі викладачі мали нагоду отримати такі бажані та довгоочікувані сертифікати!

Від щирого серця дякуємо колективу викладачів, студентів та співробітників за професіоналізм, активну участь у підготовці та процедурі акредитації, взаємопідтримку, терпіння та порозуміння.