Інтерактивна лекція американського фахівця з викладання англійської мови як іноземної, стипендіата Державного департаменту США

Перегляди: 1014

11 березня 2020 року на факультеті іноземної та слов’янської філології за підтримки Ресурсного центру професійного розвитку вчителів англійської мови Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка (координатор – Голубкова Н.Л., заступник декана факультету іноземної та слов’янської філології) було організовано та проведено інтерактивну лекцію, яка була присвячена питанням сучасної системи освіти Сполучених Штатів Америки.

Американський фахівець з викладання англійської мови як іноземної, стипендіат Державного департаменту США (English Language FellowProgram), Венді А. Фінлейсон (Wendy A. Finlayson), викладач кафедри германської філології представила змістовну конструктивну презентацію, у якій були висвітлені особливості, тенденції та традиції американської школи та університетів. Венді А. Фінлейсон зазначила, що американці дуже високо цінують вищу освіту, яка дає прекрасні можливості для професійного розвитку та самореалізації особистості.

Лекцію відвідали не лише студенти факультету іноземної та слов’янської філології (311 група, 351 група, 151 група, 252 група), але були запрошені студенти спеціальності Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії Інститут історії та філософії (016 група). Студенти, які відвідали лекцію, отримали велике задоволення від спілкування з американським фахівцем , а також висловили бажання брати і надалі участь у таких заходах.

Заступник декана – Голубкова Н.Л. вважає, що саме такі заходи дають унікальну можливість обмінюватися досвідом, розширювати професійні та особистісні зв'язки та є важливим аспектом становлення майбутніх фахівців, яких потребує нова українська школа та суспільство.