Культуромовна особистість фахівця у ХХІ столітті

Перегляди: 1640

12 грудня 2019 року у Сумському державному педагогічному університеті імені А.С.Макаренка відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Культуромовна особистість фахівця у ХХІ столітті» (Організатор – кафедра української мови і літератури педуніверситету).

Мета заходу – взаємообмін досвідом щодо викладання української, іноземної мови, гуманітаристики у вищих навчальних закладах в Україні і за кордоном на інноваційних засадах; обговорення актуальних проблем формування культуромовної особистості фахівця в умовах неперервної освіти, ефективного використання в освітньому процесі здобутків лінгвоперсонології, електронної лінгводидактики, цифрової наративістики.

Участь у роботі заходу взяли 150 науковців, викладачів коледжів та університетів зарубіжжя (Університет імені Костянтина Філософа (м. Нітра, Словаччина); Ланчжоуський університет (Китай); Вища суспільно-природнича школа ім. Вінцента Поля в Любліні (Польща)) та України (ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України та ін.)

Відзначимо виступи, зокрема, таких учасників:

У перервах між виступами були представлені міжкафедральні проєкти:

Учасники конференції взяли участь у секційних засіданнях та майстер-класах.