Майбутні правозахисники святкують День захисника України

Перегляди: 1126

З нагоди Дня захисника України майбутні юристи разом із завідуючою кафедри права та МВП Іваній О.М. та доцентом кафедри Кучуком А.М. відвідали вибухотехнічну службу ГУНП області, що здійснює виявлення, експертний огляд, транспортування, знешкодження, розрядження вибухонебезпечних предметів і саморобних вибухових пристроїв, що використовуються в терористичних цілях, а також проводить вибухотехнічну експертизу. Студенти дізналися про історію створення підрозділу та спецзасоби, якими користуються спеціалісти у своїй небезпечній роботі.

 

Вибухотехніки розповіли, що кількість звернень до них колосально зросла, починаючи з 2014 року. Якщо раніше фахівці стикалися з саморобними вибуховими пристроями, тротиловими шашками, які застосовуються для підриву гірських порід і боєприпасами часів Другої світової війни, то з початком військових дій на Сході, на мирній території України з’явилася велика кількість сучасної незареєстрованої зброї та вибухівки.

На експозиції, представленій у музеї служби, майбутні правозахисники мали можливість ознаймитися з муляжами вибухонебезпечних предметів та боєприпасів і почути від фахівців як правильно діяти в разі виявлення чи знайдення подібного «сюрпризу».  Міни, гранати, кустарні вибухові пристрої, зразки озброєння та набоїв – всі ці речі викликали неабияке зацікавлення та жваві коментарі серед відвідувачів.

Екскурсія видалась цікавою та змістовною. Тож працівники поліції сподіваються, що отриманими знаннями студенти скористаються якнайкраще, і зможуть убезпечити в критичній ситуації не лише себе, а й інших, оточуючих їх людей.