Медіа як засіб популяризації історичного минулого сумщини

Перегляди: 1121

19 листопада 2019 року студенти першого курсу навчально-наукового інституту історії та філософії Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка разом із викладачем кафедри історії України Авхутською С.О. зустрілися у Сумському краєзнавчому музеї з творцями циклу фільмів «Ніч у музеї» телеканалу UA/TV.

Метою заходу було навчити студентів критичному сприйняттю інформації та медійній грамотності та прагнення змінити стереотипне сприйняття історії Сумщини через медіа-контенти. Зокрема, студенти-історики мали змогу подивитися і обговорити фільми, створені знімальною групою телеканалу UA|TV у жанрі документального кіно, що поєднує наукову складову з художньою реконструкцією історичних подій, і розповідають про артефакти, збережені у фондах музею: скарб польських монет, знайдений на території м. Суми у 1975 р., та речі з могильника черняхівської культури, виявленого у с. Сад Сумського району у 1983 р.

До заходу долучилась знімальна група проєкту: автор та ідейний натхненник – випускник історичного факультету Сумдпу ім. А.С. Макаренка – Руслан Давиденко, режисер-постановник Василь Рибальченко, художник по костюмах Ірина Уцеха, а також співробітники обласного краєзнавчого музею.

Дякуємо за цікавий та змістовний захід.