Медіаграмотність студентів-істориків

Перегляди: 1048

12 листопада 2019 року студенти Навчально-наукового  інституту історії та філософії Сумського державного педагогічного університету разом з викладачами  к.п.н., доцентом Світланою МОЦАК та к.п.н., доцентом  Світланою АВХУТСЬКОЮ відвідали правопросвітницький захід, який було організовано Управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації, з метою підвищення медіаграмотності студентів-істориків, зокрема обговорення проблем розвитку інформаційного простору Сумщини та забезпечення права на доступ до інформації як одного із основоположних прав людини і громадянина.

Вже стало доброю традицією проведення зустрічі студентів ННІ історії та філософії  Сумського державного  педагогічного університету імені А.С. Макаренка з спеціалістами Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації, де студенти-історики отримують кваліфікаційні роз’яснення та знання щодо їх прав на інформацію, визначене Конституцією України, а також у сфері інформаційної політики держави в цілому.

Заступник начальника відділу з питань комунікативної політики Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації Людмила КОНОЗЕНКО ознайомила присутніх з основними напрямками державної інформаційної політики та розповіла про розвиток інформаційного простору Сумщини.

На питаннях щодо  права громадян в отриманні  інформації від суб’єктів владних повноважень зосередили увагу працівники сектору доступу до публічної інформації Олена КОВШИК та Інна ШУЛЬГА. Зокрема, разом зі студентами для прикладу було складено запит на публічну інформацію та відправлено належному розпоряднику щодо використання бюджетних коштів. Також, було ознайомлено з  офіційним веб-порталом місцевих органів виконавчої влади Сумської області та Єдиним порталом відкритих даних, де оперативно розміщується та оновлюється публічна інформація про діяльність Сумської облдержадміністрації, її структурних підрозділів та  районних державних адміністрацій.

Про захист на доступ до  правової інформації молоді повідомила  начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена ОМЕЛЬЧЕНКО, а також повідала присутнім про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні і на Сумщині.

«Кожен громадянин може звернутися до бюро у разі необхідності та отримати безоплатну первинну правову допомогу, як, наприклад, правову інформацію чи консультації. Соціально незахищені громадяни також мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді».

Дякуємо організаторам за цікавий та змістовний захід та сподіваємося на подальшу співпрацю!!!

http://sm.gov.ua/uk/oda/19999?fbclid=IwAR3AlDFrwga5_ozwgZvZUYPG_mkilvTmGOUHQipF4mj-QRrk1KRNr0pWLiQ