Міжнародна літня школа в Болгарії

Перегляди: 2035

З 22 по 30 червня 2019 року завідувач кафедри права та методики викладання правознавства Іваній Олена Миколаївна взяла участь у Міжнародній літній школі «Міжнародний захист прав людини», організованої Центром стратегічних інновацій та прогресивного розвитку, що проводилась у Болгарії.

 

Прогресивні представники України та Європи зібралися з метою набути досвід та обмінятися думками щодо поліпшення стану справ у сфері захисту прав людини шляхом укріплення міжрегіональних і міжуніверситетських зв’язків, створення спільних програм та проектів, побудови базису тісного співробітництва у сфері захисту прав людини з різних актуальних питань.

Протягом 8 днів сертифіковані міжнародні тренери проводили цікаві й корисні воркшопи. Спікери з фундаментальним практичним досвідом реалізації професійного розвитку юристів, правозахисників, науковців у сфері захисту прав людини мотивували на подальший розвиток і співпрацю в цьому напрямі. Програма літньої школи включала інтерактивні лекції, тренінги, майстер-класи та дискусії. Була також організована насичена екскурсійна програма.

Під час відвідування Варненського вільного університету ім. Чорноризця Храбъра, учасники школи мали можливість ознайомитися з діяльністю університету, побувати в сучасній європейській бібліотеці з новітніми технологіями, які дозволяють студентам користуватися бібліотечними фондами всього світу. Жвавий інтерес викликало відвідання юридичного факультету з тематичними навчально-науковими лабораторіями, криміналістичним центром, навчальною залою судових засідань.

Науковці з України за круглим столом з керівництвом Варненського університету спілкувалися про освітньо-професійні програми та особливості викладання в Україні та ЄС, ділилися досвідом та обговорювали шляхи подальшої співпраці.

Під час поїздкиІваній Олена Миколаївна підписаламеморандум про співпрацю Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка та Варненського вільного університету ім. Чорноризця Храбъра щодо     програми подвійного диплому.

З наступного навчального року кафедрою права та методики викладання правознавства планується реалізація міжнародної програми подвійних дипломів магістрів з міжнародної безпеки для студентів СумДПУ імені А.С. Макаренка, які навчаються за спеціальністю 081 «Право». Навчання сумських студентів відбуватиметься паралельно в обох університетах. Відповідно випускники отримають два дипломи.