Навчально-просвітницький семінар з громадянської свідомості

Перегляди: 1108

У Навчально-науковому інституті педагогіки і психології вихованню соціально активної, соціально свідомої та відповідальної студентської молоді приділяється значна увага.

Яскравим прикладом такого підходу до виховання молодого покоління стало запрошення для зустрічі зі студентами І-ІІ курсів громадського активіста, одного із засновників ГО «Сумська платформа реформ» – Максима КОРНІЄНКА, який провів для майбутніх фахівців соціальної і соціокультурної сфер навчально-просвітницький семінар «Громадянська свідомість. Нахіба воно мені?» (в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» за фінансової підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID)).

Метою зустрічі стало інформування студентів щодо формування та розподілу міського бюджету сумської громади, особливостей політики у сфері надання транспортних послуг у місті, основ «електронної демократії» як інструменту громадського впливу тощо. Інтерактивною складовою семінару стало знайомство його учасників з процедурою  створення та підтримки системи петицій і звернень до органів владних повноважень за допомогою сайту RAZOM.SUMY.UA.

Захід було проведено за ініціативи к.п.н., ст. викладача кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Клочко О.О.