Освітні інтернет-ресурси як ефективні інструменти в роботі сучасного вчителя

Перегляди: 429

20 листопада 2020 року в межах вивчення курсу «Методика навчання української мови» відбулася зустріч із Роговою Наталією Володимирівною – представником Центру професійного розвитку педагогічних працівників, вчителем української мови та літератури Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №10, переможцем Всеукраїнського конкурсу «Народний спікер» та міського «Територія творчості».

До заняття долучилися професор Семеног Олена Миколаївна, доценти Громова Наталія Василівна та Кумеда Олена Павлівна, а також студенти 4-го і 5-го курсів.

Пані Наталія Рогова розповіла присутнім про освітні інтернет-ресурси в роботі сучасного вчителя. Світ змінюється, саме тому так важливо і освітянам крокувати в ногу з часом, використовуючи у своїй діяльності цікаві й інноваційні методи та прийоми навчання, які зможуть викликати в учнів інтерес до навчання, мотивувати їх і викликати захоплення. Цікавим було проведення інтерактиву пані Наталії «Валіза думок», завдяки якому студенти й викладачі зможуть у майбутньому використати ті ресурси, які їх зацікавили. В свою чергу, ми створили асоціативну хмаринку слів про інформаційно-комунікаційні технології.

Олена Павлівна поділилася зі студентами й викладачами своїм досвідом викладання української мови як іноземної у Словаччині. Досить цікаво було послухати розповідь про те, як же навчаються здобувачі освіти за кордоном)

Студенти поділилися своїми враженнями:

Дякуємо Наталії Василівні та Олені Миколаївні за запрошення, за таку чудову можливість спілкуватися із передовими й досвідченими педагогами, брати з них приклад і цікаво й креативно навчатися. Щира вдячність за тепло, усмішки і натхнення, а головне - за той невичерпний багаж знань, яким Ви ділитеся з нами. Чекаємо на нові зустрічі!!!