Підписання договору про співпрацю між СумДПУ та Goethe-Institut (Німеччина)

Перегляди: 823

20 листопада 2020 року був підписаний договір про співпрацю між Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка та Goethe-Institut (Німеччина), за участю ректора університету доктора педагогічних наук, професора Лянного Ю.О., проректора з науково-педагогічної роботи доктора біологічних наук, професора Шейка В.І., декана факультету іноземної та слов’янської філології кандидата філологічних наук доцента Коваленка А.М., завідувача кафедри германської філології, доктора філологічних наук професора Школяренко В.І, викладача кафедри германської філології Шевцової Н.О.

Договір передбачає реалізацію проєкту, розрахованого на три роки, що має на меті запровадження методичних матеріалів серії Deutsch Lehren Lernen (Вчимося навчати німецької) у навчальний процес факультету іноземної та словʼянської філології. Укладений договір передбачає також підвищення кваліфікації викладачів німецької мови СумДПУ та вчителів шкіл м. Суми.

Відповідно до умов договору з Ґете-Інститутом наш університет інтегруватиме узгоджені блоки серії «Вчимося навчати німецької» у свої навчальні програми. Таким чином, у рамках проєкту студенти отримають безкоштовно навчальні посібники і доступ до онлайн-курсів на платформі Moodle Ґете-Інституту. В кінці курсу за умови успішного навчання та реалізації практичного проєкту під час виробничої практики в загальноосвітніх навчальних закладах студенти отримають сертифікати міжнародного зразка, які є безстроковими.

За реалізацією проєкту буде спостерігати координаційний комітет у складі заступника керівника інституту та мовного відділу Goethe-Institut в Україні Катаріни Бук та завідувача кафедри германської філології, професора Школяренко Віри Іванівни.

Впровадження інноваційної програми в навчальний процес сприятиме залученню нашого університету до міжнародного освітнього простору, популяризації фаху «німецька мова як іноземна» у місті Суми, покращенню рівня фахової та методичної підготовки майбутніх учителів німецької мови, підготує їх до професійного життя і тих викликів, які зараз стоять перед учителем та українською школою взагалі.