Презентація досвіду формування наскрізних інфомедійних умінь здобувачів вищої освіти: проєктний підхід

Перегляди: 355

Стрімка глобалізація усіх сфер суспільства увиразнює здатності вищої освіти до змагального лідерства та освітнього партнерства.

У межах укладеної угоди про науково-методичну співпрацю між Луцьким педагогічним коледжем та Сумським державним педагогічним університетом імені А. С. Макаренка упродовж 2015-2020 років під егідою науково-дослідної лабораторії «Академічна культура дослідника», Ресурсного центру професійного розвитку вчителя української мови і літератури (керівник – проф. Олена Семеног), було проведено цілу низку успішних науково-методичних заходів та міжкафедральних проєктів – і для викладачів коледжу, і для студентства.

На продовження плідної співпраці 12 січня 2021 року відбулася гостьова лекція запрошеного професора Олени Миколаївни Семеног «ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДОСВІДУ ФОРМУВАННЯ НАСКРІЗНИХ ІНФОМЕДІЙНИХ УМІНЬ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ: ПРОЄКТНИЙ ПІДХІД».

Академічна спільнота Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради глибоко вдячна Олені Миколаївні за безцінні практичні поради з проєктного менеджменту, висвітлені шляхи активізації роботи кафедри у написанні грантових заявок, генеруванні ідей для успішних проектів та їх втілення.

Щиро переконані, що колосальний досвід проєктної роботи кафедри української мови під керівництвом професора Олени Семеног (грантові проекти «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус», «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та Посольства Великої Британії в Україні, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси), презентований Оленою Миколаївною, послугує вагомою методичною підтримкою викладачам нашого коледжу в успішних стартах проєктної діяльності.

Фаст Ольга Леонідівна, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради