Призначення державної іменної стипендії

Перегляди: 618

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України № 1449 від 20 листопада 2020 р. «Про призначення державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України - Героїв Небесної Сотні на 2021 рік» державну іменну стипендію Назарія Войтовича призначено доценту кафедри бізнес-економіки та адміністрування СумДПУ імені А.С. Макаренка Віталію Омельяненку.

Загалом державні іменні стипендії для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні призначено 21 молодому вченому. 

У період з 12 до 19 листопада 2020 року у МОН було розглянуто матеріали, подані 153 претендентами, які працюють або навчаються в закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління міністерств, Служби безпеки України або перебувають у віданні Національної академії наук України, національних галузевих академій наук, з урахуванням розподілу державних іменних стипендій.

Державні іменні стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України - Героїв Небесної Сотні призначаються за вагомий внесок у розвиток української науки як важливої складової захисту національних інтересів України, за посилення міжнародного авторитету України, внесок у розвиток демократичних та гуманістичних цінностей у сфері науки і освіти.  Обов’язковою умовою для здобуття стипендії є наявність у претендента вагомих наукових результатів з наукового напряму, в якому працює претендент (не менше трьох з перерахованих форм: монографії, наукові статті, зокрема опубліковані у виданнях, що входять до наукометричних баз даних Web of Science, Scopus, наукові доповіді, охоронні документи на інтелектуальну власність, науково-методичні документи, звіти), його активна громадянська позиція щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму.

Колектив кафедри бізнес-економіки та адміністрування вітає свого колегу та бажає молодому науковцю і в подальшому творчого натхнення та ефективних наукових розвідок!