«Проекти академічної мобільності – крок за кроком»

Перегляди: 963

Що таке проект? Хто такі грантодавці? У чому відмінність гранту та стипендії? Як обрати тему для проекту, спроможного отримати грантове фінансування на реалізацію?

На ці та багато (дуже-дуже багато) інших запитань сьогодні спільно шукали відповіді учасники воркшопу з проектного менеджменту «Проекти академічної мобільності – крок за кроком», що відбувся у Луцькому педагогічному коледжі і мав на меті активізувати проектну діяльність викладачів. Модератор воркшопу - Фаст О. Л., декан факультету початкової освіти та фізичної культури Луцького педагогічного коледжу

Програма воркшопу була пізнавально насиченою завдяки грунтовним, фаховим та практико орієнтованим презентаціям кращих проектів, що виконуються в університетах України, запрошеними спікерами.

Онлайн майстер-клас за результатами проекту «Європеїзація докторських програм у галузі освіти на засадах інтердисциплінарного та інклюзивного підходів» № 600071-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE провела Олена Семеног, доктор педагогічних наук, професор СумДПУ імені А. Макаренка. Олена Миколаївна закцентувала увагу на визначальній ролі команди розробників проекту та місії лідера проектної групи.

Пані Мирослава Кушнір, кандидат психологічних наук, доцент презентувала у режимі онлайн-конференції успішний досвід проектної діяльності факультету комп’ютерних наук Українського Католицького Університету. За результатами жвавого обміну думками прийшли до висновку, що володіння іноземними мовами є важливою умовою ефективного проектного менеджменту, але формулу успіху складає симбіоз фахової компетентності в обраній галузі та фінансова грамотність.

Із презентацією досвіду інформаційного центру "Вікно в Америку" (безкоштовний ресурсний центр, який надає інформацію про Сполучені Штати Америки), діяльність якого підтримується Посольством США в Україні, виступила Олена Гуж. Намітили шляхи для продовження співпраці над спільними проектами в майбутньому.

Презентацією проектної діяльності факультету фізичної культури, спорту та здоров'я СНУ імені Лесі Українки та корисними лайфхаками з проектного менеджменту поділилася Наталя Уляницька, кандидат біологічних наук, доцент. Історії успіху проектної групи, яку очолює Наталія Ярославівна, додали упевненості нашим колегам у реалістичності втілення запланованих проектних заявок.

Працівники Молодіжного Центру Волині Катерина Білохвіст та Леонід Корнієнко ознайомили із можливостями академічних обмінів, участі у проектах для студентів та поділилися досвідом участі у програмі від Фонду Богдана Гаврилишина «Молодь змінить Україну». Що ж, дійсно, майбутнє творити нам. Символічно, що саме в день єдності українського народу, День Соборності України, об’єднали свої зусилля і ми, а значить Проектному Офісу у Луцькому педагогічному коледжі – бути!

Щиро дякуюємо нашим запрошеним спікерам і надіємося на підтримку та плідну співпрацю.