Семінар з освіти у сфери прав людини для ЗВО

Перегляди: 1030

 З 9 по 11 жовтня старша викладачка кафедри права та методики викладання правознавства Курова А.А. та студентки спеціальності права ННІ історії та філософії Сребняк Д. та Киричок А. взяли участь у дводенному семінарі з освіти у сфери прав людини для ЗВО в рамках проєкту «Університет – простір прав людини»

Команди п’яти університетів презентували й обговорювали досвід участі у проєкті, досягнення й успіхи, уроки та перспективи. Учасники дуже емоційно й щиро ділилися «історіями успіху» через аналіз конкретно досягнутих змін, отриманих знань, розвитку компетентностей, налагодження партнерства, вирішення конфліктів і удосконалення нормативної бази, скасування існуючих практик, що порушували права людини в освітньому просторі ЗВО.

Оцінивши та обговоривши свою теперішню «точку перебування», перспективи розвитку, створення та використання ресурсів партнерства, учасники семінару дискутували над удосконаленням змісту та діяльності в рамках подальшої реалізації проєкту, про реальні потреби ЗВО, можливості консолідації зусиль для впровадження якісних змін у процедури ЗВО та забезпечення принципів і стандартів прав людини в системі вищої освіти в цілому.