Театр на узбіччі театру

Перегляди: 1034

Соціальна підтримка осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, є пріоритетним напрямом професійної підготовки педагогів і фахівців соціальної й соціокультурної сфер.

Так, з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, студенти НН ІПП (спец-ті «Соціальна робота», «Соціальне забезпечення», «Менеджмент соціокультурної діяльності» і «Початкова освіта») разом з викладачами кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності (к.п.н., ст. викл. Клочко О.О., викл. Знобєй О.В.) та кафедри дошкільної і початкової освіти (к.п.н., доц. Данько Н.П.) відвідали Театр юного глядача, де долучилися до дивовижної мистецько-театральної акції під назвою «Театр на узбіччі театру».

Означений захід був ініційований і проведений давнім партнером навчально-наукового інституту педагогіки і психології – Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня». Майбутні вчителі початкових класів, соціальні працівники і менеджери соціокультурної діяльності отримали унікальну можливість побачити специфіку використання на практиці соціокультурної анімації як технології соціальної роботи (зокрема, одного з її напрямів – театральної анімації) в умовах інклюзивної освіти. Артистичні здібності акторів з обмеженими можливостями були високо оцінені глядачами.