Термінологічна культура викладача – вагома складова успішної фахової комунікації

Перегляди: 1044

Така тема  заняття з культури наукової української мови, яке проф. Семеног О.М. та ми,  викладачі курсів підвищення кваліфікації, провели в Навчально-науковому інституті фізичної культури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

 

Про стан володіння державною мовою в інституті, спортивні успіхи розповів директор Навчально-наукового інституту фізичної культури, проф. Лянной Михайло Олегович. Михайло Олегович.

Вправи на перевірку володіння термінами галузі фізичної культури і спорту виконували, зокрема, в кабінеті масажних технологій, в якому студенти в рамках клінічної практики виконували масаж під керівництвом завідувачки реабілітаційного центру Лянної Галини Юріївни.  

Викладачі Беспалова Оксана Олександрівна та Карпенко Юлія Миколаївна розповіли про діяльність спеціалізованих кабінетів кафедри здоров'я, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії, ознайомили  з новітнім фітнес-обладнанням, реабілітаційним інвентарем,  технічними засобами фізичної терапії в залі лікувальної фізичної культури, долучили до виконання завдань у лабораторії інноваційних, корекційно-розвивальних арт-технологій та ерготерапії.

У спортивному комплексі Заслужені майстри спорту Кравченко Ігор Миколайович та Затилкін Володимир Вікторович зробили навчальну екскурсію у спортивні та ігрові зали, басейн.

У методичному кабінеті, завідувачем якого є Валентина Іванівна Лобанова, відбулося жваве обговорення тенденцій зниження попиту використання наукової літератури студентами, причини та наслідки.

Частину заняття провели як бінарне спільно із завідувачами кафедри теорії та методики спорту Гончаренком Володимиром Івановичем та кафедри здоров'я, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії Звірякою Олександром Миколайовичем. Колеги  наголосили на обов’язковість співпраці між кафедрами у рамках практичної діяльності.