Тренінг «Нова редакція правопису»

Перегляди: 1338

7 листопада 2019 року аспірантка кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка Наталія Пономаренко в інтерактивній формі проводила охочих крізь хащі нової редакції Українського правопису.

У ході лекції-тренінгу «Нова редакція правопису: від ненависті(и) до любові(и)» учасники грали в гру «Лови фейк» (обирали неправдиві новини про нову редакцію, які розповсюджували українські ЗМІ), розглядали теорію у формі блоків-кейсів та працювали з текстами, наповненими словами, які стосуються змін. Також було представлено інтернет-ресурси, які допоможуть засвоїти нововведення. Зокрема, у рамках співпраці із Загальноукраїнським центром словникарства (керівник – Маргарита Надутенко) було презентовано проєкт «Орфографія. Новий український правопис».

На завершення кожен з учасників отримав «мовного янгола», який захищатиме їх від мовних помилок.

Більш детально із заходом можна ознайомитись у групі «Мова та акули пера».

Пам’ятаймо, що не може бути так, що ввели нову редакцію правопису – і завтра всі прокинулися грамотними. Отож, усе залежить від того, як кожен з нас на своєму місці, у своєму мовленні застосовуватиме правила Українського правопису.