У СумДПУ тривають курси підвищення кваліфікації «Культура наукової української мови»

Перегляди: 1435

З 20 січня 2020 року в Сумському державному педагогічному університеті імені А. С. Макаренка розпочалися курси «Культура наукової української мови» з метою підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників під керівництвом доктора педагогічних наук, професора Семеног Олени Миколаївни.

«Науково-мовна культура – невід’ємна складова професійної діяльності педагога» – до такої думки дійшли викладачі різних кафедр університету: Стахевич Олександр Григорович та Юрко Ольга Олегівна (кафедра хорового диригування, вокалу та методики музичного навчання); Садовський Олександр Васильович (кафедра ОТМ, музикознавства та культурології); Беспалова Оксана Олександрівна та Карпенко Юлія Миколаївна (кафедра здоров’я, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії); Затилкін Володимир Вікторович та Кравченко Ігор Миколайович (кафедра теорії та методики спорту); Снегірьов Ігор Олександрович та Наумкіна Олена Анатоліївна (кафедра філософії та соціальних наук); Луценко Олена Анатоліївна (кафедра соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності).

Упродовж січня викладачами удосконалено мовленнєву, мовно-комунікативну та термінологічну складову, опрацьовано академічний словник, ретельно проаналізовано наукові тексти (статті, посібники, монографії), складено наукові есе та рецензії. У межах занять з підвищення кваліфікації було проведено вебінар із Українським мовно-інформаційним фондом Національної академії наук України – «Словник у професії вчителя», жваве обговорення тривало при аналізі змін до українського правопису, які почали діяти у 2019 році. На перерві між заняттями здійснили цікаву і дуже потрібну екскурсію-подорож до музею Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка. З величезним подивом і зацікавленістю відкривали для себе світ нашого університету в 30-60 роки.

Приходимо до висновку, що наукова мовна культура викладачів завжди була візитівкою нашого університету.