Участь у Всеукраїнському форумі «Наставник: хто, для кого, як?»

Перегляди: 959

5 листопада 2019 року викладачі та студенти кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності взяли участь у Всеукраїнському форумі «Наставник: хто, для кого, як?» з питань реалізації в Україні наставництва для дітей, які проживають у закладах інституційного догляду.

Мета форуму – популяризація наставництва як дієвого виду піклування про дітей, які проживають в інтернатах і не мають можливості бути усиновленими. Але вони можуть мати наставників, котрі стануть їхніми персональними друзями і допоможуть у вирішенні індивідуальних питань, проблем соціалізації, профорієнтації та адаптації до самостійного дорослого життя.

До участі в заході, який відбувся за ініціативи Сумського обласного ЦСССДМ і за підтримки Сумської ОДА, були запрошені також і народні депутати України, представники Міністерства соціальної політики України, органів виконавчої влади, соціально відповідального бізнесу, освітяни, спеціалісти Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Служб у справах дітей тощо.