Усесвітній день гідності на ФІСФ

Перегляди: 1159

Свято гідності та свободи України на факультеті іноземної та слов'янської філології пройшло під гаслом Всесвітнього Дня гідності від команди Global Digniti Day й EdCamp Ukraine #gdignity#gdignityUkraine.

Цього року Всесвітній День Гідності проводиться в Україні вже уп’яте і відбудеться протягом символічного проміжку чаcу – з 21 листопада (День Гідності та Свободи України) до 9 грудня (Міжнародний день боротьби з корупцією).

До участі в ньому зареєструвалися 1 975 осіб, які, за попередніми підрахунками, планують залучити до участі 198 164 особи із різних закладів освіти по всій Україні.

Старша кураторка проєкту в СумДПУ імені А.С.Макаренка – завідувач кафедри української мови і літератури, доктор педагогічних наук, професор Семеног О.М. – представниця ідеї Всесвітнього дня Гідності.

Координаторка проєкту на факультеті іноземної та слов'янської філології СумДПУ імені А.С.Макаренка – заступник декана, кандидат філологічних наук, доцент Кириленко Н.І.

Кураторка проєкту в СумДПУ імені А.С.Макаренка – кандидат педагогічних наук Ячменик М.М.

Головний меседж заходу - принципи Гідності:

  1. Кожна людина має право на гідне життя.
  2. Гідне життя означає можливість реалізувати свій потенціал, що має підкріплюватися гідною медичною допомогою, освітою, заробітком і почуттям безпеки.
  3. Гідність означає свободу вибору, дій і повагу до цих прав.
  4. У своїх діях ми повинні керуватися почуттям власної гідності.
  5. Перш за все, наша гідність взаємопов’язана з гідністю інших людей.

Під час заходу студенти переглянули відеозвернення міністерки освіти і науки України Г.Новосад; поділилися власними історіями про гідність та написали листи у майбутнє... самим собі «Що я можу змінити на краще у своїй країні за 365 днів?».

Компонент «Гідність у дії!», забезпечують партнери події цього року:

Учасники заходу висновкували:

Кураторка проєкту Всесвітнього дня гідності
в СумДПУ імені А.С. Макаренка
кандидат педагогічних наук,
керівник студентського гуртка «Медіаграмотність вчителя»
Ячменик М.М.