Відкриття меморіальної дошки Артуру Абрамітому

Перегляди: 590

Вчора, 5 січня, біля центрального корпусу університету відбулося відкриття меморіальної дошки Абрамітову Артуру Юрійовичу.

Вшанувати пам'ять загиблого захисника України зібралися рідні та близькі Артура, його мама та сестра, керівництво міста та області, військові капелани а також бойові побратими, однокласники, однополчани, адміністрація, викладачі та співробітники нашого університету.

Артур Абрамітов народився 15 липня 1992 року. У 2009 році, після закінчення школи, він вступив до Навчально-наукового інституту фізичної культури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

Був студентом групи підвищення спортивної майстерності з футболу. Тренери, викладачі та однокурсники відзначали його спокій і врівноваженість, дисциплінованість, серйозність і виваженість. В колективі Артур користувався повагою, студентські обов’язки виконував сумлінно, але свій спортивний потенціал йому так і не вдалося повністю розкрити, адже життя обірвалося занадто рано.

30 березня 2016 року він, цілком свідомо, підписав контракт на службу у Збройних силах України і був зарахований бійцем 2 мотопіхотної роти 15 окремого мотопіхотного батальйону «Суми» 58 окремої мотопіхотної бригади. Служив гранатометником. Багато з бійців відзначали його життєрадісність і готовність прийти на допомогу, веселу вдачу та готовність до виконання будь-якого завдання.

День 26 лютого 2017 року став для Артура Абрамітова роковим. На бойовому чергуванні, внаслідок мінометного обстрілу російсько-терористичними угрупованнями позицій українських військових в районі промзони м. Авдіївка Донецької області, він отримав осколкові поранення у голову та груди які виявилися несумісними з життям.

1 березня 2017 року його поховали на  Алеї почесних громадян  Центрального кладовища м.Суми.

Указом Президента України № 363/2017 від 14 листопада 2017 року за «особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вічна пам'ять загиблому герою!