Виховна година

Перегляди: 815

25 лютого 2020 року на факультеті іноземної та слов’янської філології СумДПУ імені А. С. Макаренка для студентів 1-го курсу (група 311) проведено інформаційну годину з метою ознайомлення з Конвенцією про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (Convention on the Elimination of all Forms of Discrimination Against Women, CEDAW) для молоді.

Студенти прийняли активну участь у обговоренні цього міжнародно-правового документа, який вимагає від країн ліквідувати дискримінацію щодо жінок в усіх сферах життя та пропагує встановлення рівноправ’я між людьми.

На зустріч було запрошено гостей із США, представників коледжу Флориди (м. Джексонвіль, штат Флорида), які надали інформацію щодо реалізації норм Конвенції CEDAW у США, окреслили роль активістів, представників громадських організацій, а також простих членів суспільства у дотриманні норм Конвенції. Більш того, американські гості ознайомили першокурсників із рівними ґендерними можливостями отримання вищої освіти, із географічною, культурною, спортивною та історичною інформацією про південні штати США, наголошуючи на дотриманні рівноправ’я у всіх сферах життя країни.