Всеукраїнська наукова конференція «Четверті Сумські географічні читання»

Перегляди: 1370

11-12 жовтня 2019 року на базі природничо-географічного факультету СумДПУ імені А. С. Макаренка відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Четверті Сумські географічні читання», присвячена 50-річчю створення Сумського відділу Українського географічного товариства та відкриття на факультеті спеціальності «географія та біологія». У роботі наукової конференції взяли участь науковці та викладачі провідних наукових установ, закладів вищої освіти, шкільні вчителі та працівники закладів позашкільної освіти з Києва, Полтави, Вінниці, Львова, Умані та інших наукових центрів України, а також учасники з Танзанії та Кенії.

З вітальними словами виступили проректор з наукової роботи СумДПУ імені А. С. Макаренка д.б.н., проф. В. І. Шейко, декан природничо-географічного факультету к.х.н., доц. Г. Я. Касьяненко, завідувач кафедри загальної та регіональної географії к.г.н., доц. О. Г. Корнус. Були озвучені привітання від Президента Українського географічного товариства Я. Б. Олійника, почесного Президента П. Г. Шищенка, Київського та Львівського відділів товариства, колективів Інституту географії НАНУ, Інституту економіки промисловості НАНУ, Українського гідрометеорологічного інститут НАНУ та ДСНС України.

Конференція проходила у формі круглого столу, який пройшов на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як вчених, так і студентської молоді. У наукових доповідях учасники конференції окреслили актуальне коло питань, пов’язаних із найважливішими проблемами фізичної та суспільної географії, географічної освіти та краєзнавчо-туристичної роботи. За результатами роботи конференції підготовлено електронну збірку матеріалів конференції, яку розміщено на сайті Сумського відділу Українського товариства та в репозиторії СумДПУ імені А.С. Макаренка.

У рамках роботи конференції, 12 жовтня на базі Державного історико-культурного заповідника у м. Путивлі (директор С. В. Тупик) було проведене виїзне засідання. Учасники конференції відвідали етнографічний музей горюнської культури та меморіальний комплекс «Дзвін скорботи» у с. Нова Слобода, музеї партизанської слави, зброї та військової техніки і музей монументального мистецтва тоталітарної доби «Парк радянського періоду», а також прогулялись Спадщанським лісом, пройшли партизанськими стежками та побували в партизанських землянках.