Вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

Перегляди: 351

Шостий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує пам’ять Небесної Сотні – справжніх героїв, котрі змінили хід історії нашої країни, віддали свої життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людей, європейське майбутнє України.

Нагадаємо: цей день був внесений до календаря особливих дат згідно з Указом президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Саме в ці дні сім років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 

З нагоди сьомої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні студенти навчально-наукового інституту педагогіки і психології підготувати серію тематичних листівок, а в читальному залі університетської бібліотеки відвідали патріотичну бібліо-вітрину «Небесна сотня – герої української революції» з представленими книгами про мужність і героїзм учасників Революції гідності.

Метою проведених заходів є необхідність нагадування студентській молоді про високу ціну головної мети Революції Гідності – боротьби за власні політичні та громадянські права.

Сподіваємося, що сьогоднішні студенти не забудуть цей нелегкий урок історії та стануть надійною опорою в подальшому розвитку нашої демократичної держави!