Як викладачі і студенти НН ІПП відзначили День захисника України козацькими розвагами

Перегляди: 1046

Щороку в Україні 14 жовтня відзначають День захисника, встановлений 2014 року державним святом для «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві». Означену дату обрали не випадково – цього дня відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та річницю створення УПА. Саме Богородиця вважалася покровителькою українських козаків та інших українських збройних формувань.

З нагоди свята у Навчально-науковому інституті педагогіки і психології вже традиційно відбувся тематичний захід «Як козаки: розваги для справжніх хлопців». Учасниками козацьких ігор стали викладачі і студенти, які, об’єднавшись у дві команди та обравши собі отамана, змагались в інтелектуальному, творчому, пісенному, кулінарному та танцювальному конкурсах.

Свято вдалося на славу, всі були задоволені, отримавши заряд бадьорості та позитиву!!! Наші чоловіки довели, що вони є гідними нащадками і продовжувачами славного козацького роду. Нагородили всіх учасників змагань солодкими призами.

Окрім веселих чоловічих розваг, студентське самоврядування підготувало для глядачів невеличкий святковий концерт з виступами учасників художньої самодіяльності: запальним козацьким танком і зворушливою українською піснею

Наприкінці заходу директор НН ІПП проф. КОНДРАТЮК Світлана Миколаївна тепло привітала учасників змагань і глядачів зі святом, побажала миру і щастя всім присутнім.