Збірка «Жінка у мистецтві»: результат співпраці між СумДПУ імені А.С. Макаренка і Лебединським художнім музеєм імені Б.К. Руднєва

Перегляди: 301

Актуальним на сьогодні проблемам функціонування жінки в мистецькому та навколомистецькому просторі присвячені матеріали щойно виданої збірки «Жінка у мистецтві».

Статті науковців і діячів культури з різних куточків України актуалізують сучасні нагальні соціальні та власне мистецькі проблеми, знайомлять з окремими творчими постатями, їхнім художнім доробком.

         Важливо відзначити, що збірка присвячена 95-річчю від дня народження Катерини Кричевської-Росандіч, видатної мисткині, представниці знаного в Україні та за її межами роду діячів вітчизняної культури.

       Формування змісту та видання збірки здійснювалася колективом Лебединського міського художнього музею імені Б.К. Руднєва у тісній співпраці з членами кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Ця плідна співпраця передбачена науково-мистецьким проєктом «Угода», який своєю чергою є результатом укладеного минулого року договору про співпрацю між одним із найкращих музеїв України та кафедрою соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності.

         Матеріали збірки «Жінка у мистецтві» зацікавлять і представників наукової спільноти, і краєзнавців, і широке коло читачів, небайдужих до сьогочасних проблем вітчизняної культури. Отож вихід цього видання є справжньою подією в цей складний «карантинний» період, такий небагатий на культурно-мистецькі події.

Самі ж наукові читання «Жінка у мистецтві», заплановані на 23 квітня 2021 р., у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації та запровадження обмежень «червоної карантинної зони», перенесені на 18 травня 2021 р.