Новини

1 грудня – Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом

Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який вперше був проголошений ВООЗ у 1988 році, а з 1996 року проводиться ЮНЕЙДС.

Цей День встановлений з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам’яті жертв цього захворювання

В усьому світі в цей день говорять про СНІД як загрозу існуванню людства. Боротьбі зі СНІДом об’єднала зусилля сотень країн, мільйонів небайдужих людей. Уже зараз є певні успіхи щодо продовження життя хворих на СНІД, намічаються тенденції позитивного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом.

Приєднуючись до цього заходу Психологічна служба розробила колаж на тему: « Обираємо безпечні стосунки!» та оновила Instagram - стенд, який знаходиться на 4 поверсі факультету ФІСФ з докладним переліком інформації, яка стосується цього заходу – від того, як вберегти своє здоров’я до того – куди звернутися в разі підозри або наявності ВІЛ/СНІДу.

Психологічна служба вважає, що перед країною в майбутньому стоїть ще низка нелегких завдань, виконання яких неможливе без допомоги наших громадян, усвідомлення ними високої цінності власного здоров’я і турботи про здоров’я близьких, поваги й толерантності до людей, яким не вдалося уникнути захворювання та у яких вистачає мужності з нею боротися.

Темпи зростання захворюваності в Україні є одними з найвищих у світі і починаючи з 1994 р. щороку збільшуються на 33%. Поширення ВІЛ-інфекції все ще пов'язано з соціальними чинниками. Найбільша кількість ВІЛ-інфікованих відноситься до вікової групи 20-39 років, постійно також зростає частка підлітків 15-17 років. Підтримка людей, які вже стали ВІЛ-інфікованими, попередження нових захворювань і пропагування здорового способу життя – основні засоби запобігання розповсюдженню інфекції. Мало людей у нашій країні, навіть ВІЛ-позитивних, знають про те, що необхідно робити, щоб ВІЛ не перейшов у СНІД.

Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка була задуманаинавесні 1991 року. Її ідея належить художнику Франку Муру. Проекти"Червона стрічка” було офіційно почато на 45-ій щорічній церемонії вручення нагород "Tony Awards” 2 червня 2000 року. Усім номінантам і учасникам було запропоновано надіти такі стрічки. Згідно з прес-релізом, що анонсує проект "Червона стрічка”: "стрічка (обернене "V”) стане символом нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.

Тому Психологічна служба бажає вам любити себе, берегти своє  здоров’я та здоров’я своїх рідних та близьких!

Нагадуємо!!! Надаємо індивідуальні консультації - як особисто, так і онлайн.

Якщо у вас є запит на проведення тренінгів, просвітницьких або профілактичних заходів та консультативної підтримки ви завжди можете звернутися до Психологічної служби.
Запис за телефонами:

  • 685-981
  • Психологічна Служба – e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Практичний психолог – Вікторія Германівна - 095 345 83 35.
  • e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Практичний психолог – Вікторія Олександрівна – 050 735 03 73.
  • e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Соціальний педагог – Маргарита Юріївна – 095 321 68 75.
  • e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад