Новини

10 грудня - Міжнародний день прав людини!

Долучаючись до цього важливого дня Психологічна служба повідомляє:

Що таке права людини?
Права людини — це моральні права, якими володіє кожна особа у світі просто лише завдяки тому, що він або вона є людиною. Вимагаючи дотримання наших прав людини, ми морально вимагаємо, зазвичай від уряду нашої країни, не робити чогось, тому що це є втручанням у мою особисту сферу, попрання моєї особистої гідності. Ані інша людина, ані будь-який уряд не можуть позбавити нас наших прав людини.
Звідки вони виникли?
Вони виникають не лише тому, що ми є фізичними істотами, ми — це моральні і духовні людські істоти. Права людини необхідні для захисту та збереження кожного людського роду, для забезпечення, аби кожна особа могли вести життя, достойне людини.
Чому кожному «слід» поважати їх?
Перш за все тому, що кожен є людиною і, відповідно, моральною істотою. Більшість осіб, якщо їм показати, що вони зневажають чиюсь особисту гідність, будуть намагатися утриматися від цього у майбутньому. Взагалі, людям не притаманно ображати інших людей. Проте, на додачу до морального схвалення від своєї або чужої совісті, у більшості країн світу не існує законів, які б змусили уряди поважати основні права людини їх громадян, навіть якщо вони не бажають цього робити.
Хто має права людини?
Абсолютно кожний.
Як я можу захистити свої права?
Спробуйте звернути увагу на той факт, що права було порушено; вимагайте визнання ваших прав. Дайте іншій особі зрозуміти, що визнаєте, що вона не має права поводитися з вами таким чином. Вкажіть на відповідні статті в Загальній декларації прав людини (UDHR), Європейській Конвенції про захист прав людини і основних свобод (ECHR) та інших міжнародних документах. Якщо в вашій країні також є відповідне законодавство, нагадайте й про нього. Розкажіть про це іншим: повідомте пресу, напишіть члену парламенту або голові держави, проінформуйте будь-які НДО, які займаються правозахисною діяльністю. Попросіть у них допомоги. Якщо маєте можливість, то проконсультуйтесь у юриста. Пересвідчіться, що ваш уряд знає про ваші дії. Дайте їм зрозуміти, що ви не збираєтесь здаватися. Покажіть їм допомогу, яку ви можете отримати. В решті-решт, якщо нічого не вийде, ви можете звернутися до суду.
Від кого я можу вимагати моїх прав?
Практично всі основні права  людини,  вказані  в  міжнародних  документах, це вимоги до вашого уряду або державних діячів. Права людини захищают ваші інтереси від держави, тому й ви маєте захищати їх від уряду та його представників. Якщо ви вважаєте, що ваші права порушуються, наприклад, вашим роботодавцем або сусідом, ви не можете відразу звернутися до міжнародного законодавства з прав людини, доки не скористаєтеся усіма можливими варіантами, які ваша держава має виконати, аби зашкодити подібній поведінці роботодавця чи сусіда.

До уваги студентів, старост та кураторів груп!!!

Якщо вас цікавить якась тематика і ви хочете, щоб вам провели захід по цій темі-звертайтеся до Психологічної служби, яка знаходиться на 4 поверсі факультету ФІСВ, 427 кабінет.

Двері Психологічної служби завжди відкриті для вас!!!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад