Новини

13 листопада – Всесвітній день Доброти!

«Спробуйте бути хоча б трохи добрішими – і
ви побачите, що будете не в змозі зробити поганий вчинок»
Конфуцій

Дуже доброю традицією для Психологічної служби Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка стало щорічне святкування 13 листопада Всесвітнього дня Доброти (World Kindness Day), датою для якого був вибраний день відкриття в 1998 році в Токіо 1-ї конференції Всесвітнього руху доброти (World Kindness Movement).

Сьогодні ми провели акцію «Скарбничка добрих справ». У якій кожен охочій міг вибрати для себе, на осліп, добру справу. Мета акції – нагадати про те, що добро починається із нас, головне тільки почати. Прагнення виявляти доброту надихає людей відповідати добротою і передавати її іншим.

Згідно з дослідженням психологів і лікарів з різних країн, люди, які щодня роблять добрі справи, краще почуваються і фізично, відчувають своє життя більш гармонійним, володіють кращим імунітетом, а значить – вони менше хворіють і довше живуть. І все це підтверджено практичними дослідженнями – коли людина робить щось хороше іншим людям, у неї підвищується рівень лімфоцитів і розширюються судини, це веде до правильної роботи серця; мозок виробляє велику кількість ендорфінів (відомих як «гормони задоволення»), які мають заспокійливий ефект, нейтралізують дію стресу, полегшують депресію. Нарешті, чуйність супроводжується душевним підйомом, що межує з ейфорією, що пояснюється виробленням гормону серотоніну, який регулює настрій.

ДОБРІ ЛЮДИ –
живуть на 9 років довше,
хворіють у 2 рази рідше,
покращений імунітет і здоровіше серце.

Добро наповнює життя людини сенсом, сенс який буде вас супроводжувати протягом усього життя. Закликаємо кожного до творення добра! І всім бажаю довголіття.

Психологічний тест «Наскільки Ви добра людина»

Простий тест у картинці допоможе визначити рівень Вашої доброти. Саме те, що першим впадає в око, розповість про те, наскільки Ви доброзичлива людина.

Для того, щоб пізнати чужу людину, потрібно чимало часу, а щоб пізнати себе – ще більше. Але у таких випадках на допомогу приходять тести. Тим хто не зміг долучитися до нашої акції «Скарбничка доброти» - пропонуємо пройти легкий тест, щоб визначити, наскільки Ви добра людина. Просто подивіться на зображення і запам’ятайте, що першим Ви побачили. Розшифровку до кожного з варіантів читайте нижче.

oblichcha 79bee

  • Море. Якщо першим, що впало в око, стало саме море, то ви дуже приємна та доброзичлива людина. На вас завжди можна розраховувати у складних ситуаціях, адже рівень вашої доброти - 100%. Вам не подобаються скандали та гамір, тому ви усіляко намагаєтесь згладжувати кути. Але такою м'якістю характеру можуть і користуватись чужі люди.
  • Корабель. Цей варіант вказує на те, що чимало людей вважають вас доволі злими. Але насправді ви зовсім далекі від такого негативного опису, адже просто любите казати правду завжди. А пряма критика та чесність у будь-яких ситуаціях рідко викликає позитивні емоції у відповідь. До того ж, ваш сталевий характер та уміння йти до цілі часто змушує людей навколо заздрити.
  • Людина. Якщо першою ви побачили саме її, то вас з упевненістю можна назвати душею будь-якою компанії. Ваш рівень добра -80%, адже ви власник легкого характеру. З вами швидко знаходять спільну мову, а близькі друзі завжди отримують максимальну віддачу. Але у складних ситуаціях ви доволі жорсткі у прийнятті рішень. Саме у таких випадках і проявляються 20% не зовсім добра, адже ви не сприймаєте обговорення та чужі думки.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад