Новини

Агенти якості СумДПУ імені А.С. Макаренка

1 квітня в СумДПУ імені А.С. Макаренка відбулося перше засідання студентської фокус-групи «Агенти якості».

Із вітальним словом до лідерів Університету звернулися: перший проректор, професор Пшенична Л. В., керівниця Центру забезпечення якості вищої освіти, кандидат педагогічних наук Ячменик М. М., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри менеджменту освіти та педагогіки вищої школи, Довгополова Г.Г., Горбатенко І. С., фахівець Центру забезпечення якості вищої освіти, куратор студентської фокус-групи «Агенти якості».

Куратор студентської фокус-групи «Агенти якості» Горбатенко І. С. ознайомила здобувачів вищої освіти із поняттями «якість», «якість освіти», «стейкхолдери», «інновації», зауважила, що метою «Агентів якості» є сприяння впровадженню заходів, що стосуються якості освіти в Університеті, своїми рішеннями та діями удосконалювати та підвищувати рівень якості освіти у Сумському державному педагогічному університеті імені А. С. Макаренка, окреслила стратегічні цілі та завдання фокус-групи, представила принципи та проєкт Кодексу «Агентів якості», запросила долучитися до активної співпраці онлайн-групи «Мій університет ‒ моя гордість! (Стейкхолдери СумДПУ імені А.С.Макаренка)» у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/groups/140035996734966.

Кандидат педагогічних наук Ячменик М. М. розповіла про діяльність Центру забезпечення якості вищої освіти в Університеті, ознайомила з нормативно-правовою базою, відповідно до якої «Агенти якості» будуть Діяти у подальшому.

Голова Комісії з етики та академічної доброчесності, доцент Довгополова Г.Г. ознайомила з поняттям «академічна доброчесність», зауважила про необхідності дотримання засад академічної доброчесності з метою ефективної роботи освітньо-наукового середовища.

Під час зустрічі студенти фокус-групи «Агенти якості» були надзвичайно активними – висловлювали свої побажання та кольоронастрій. У форматі відкритого мікрофону Агенти змін поділилися очікуваннями на майбутнє щодо консультативної підтримки, обміну досвідом, взаєморозвитку та збагаченням на основі поваги, довірі, толерантності, етики та доброчесності!

Кожен «Агент якості» отримав сертифікат члена студентської фокус-групи «Агенти якості» Центру забезпечення якості вищої освіти Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

Наступними завданнями «Агентів якості» на чолі з куратором є розробка «Словника «Агентів якості», який буде містити терміни, необхідні для професіональної діяльності, «Кодексу «Агентів якості», який буде базуватися на принципах академічної доброчесності, співпраці із студентським самоврядуванням, кураторами академічних груп, директорами інститутів, деканами факультетів, підрозділами Університету та ректоратом на засадах педагогічної етики.

Горбатенко І.С.,
куратор фокус-групи «Агенти якості»

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад