Новини

Агенти якості СумДПУ імені А.С.Макаренка: Розвиток soft skills

29 квітня в СумДПУ імені А.С. Макаренка відбулося навчальне тренінгове онлайн-заняття студентської фокус-групи «Агенти якості» під керівництвом фахівця Центру ЗЯВО, куратора фокус-групи Горбатенко І.С. на тему «Лідерські навички як основа успіху людини ХХІ століття».

Агенти якості ознайомилися з поняттям «лідер», «soft Skills», «hard skills» міркували, чи вважають себе лідерами, визначили риси, якими має володіти лідер, створили власні емблеми лідерства та їх презентували, розвивали комунікативні навички та впевненість у собі за допомогою онлайн-інструментів; визначали, якими навичками «soft Skills» та «hard skills» володіють та яких хотіли б набути.

Владислав Мірошніченко, студент фізико-математичного факультету: «Тренінги на таку тематику, як лідерство і необхідні для цього навички, є сьогодні достатньо актуальним інструментом розвитку особистості, як на мене. Сьогоднішня зустріч одночасно конкретизувала і узагальнила моє поняття про лідера, як активного учасника будь-якої команди, та навички, які необхідні йому для успішної й ефективної роботи. Вправа "Емблема лідерства" дозволила візуалізувати моє особисте поняття про роль та функції лідера для команди та загалом для суспільства. 

Однією із категорій навичок лідера є "м'які навички", або Soft skils, про які я також більше дізнався саме під час тренінгу. Цікаві запитання зробили процес навчання більш інтерактивним та цікавим, допомогли мені зрозуміти, якими навичками я володію, а якими ‒ ні. Загалом я дуже задоволений тренінгом, вдячний його авторці та лекторці за креативний та сучасний підхід до роботи».

Анна Скусинець, студентка Навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин: «Насправді, хоча ми всі тут зібралися з певним досвідом і знаннями про лідерство, було дуже цікаво почути нову інформацію також послухати своїх колег. Щиро дякую за можливість висловлювати свою думку у відкритій формі. Вдячна організаторам за креативний підхід до подачі інформації і її корисність для кожного із нас».

Агенти якості отримали домашнє завдання: провести тренінг на тему лідерства у своєму інституті/факультеті.

Центр забезпечення якості вищої освіти

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад