Новини

Бінарне заняття з методики викладання української мови

Чого навчатися, щоб уроки в новій українській школі були цікавими – це запитання з'ясовували магістранти-філологи на бінарному занятті з методики викладання української мови.

Одна із відповідей – співпрацювати вчителям української мови і літератури із учителями початкової школи.

Участь у дискусії взяла Шамунова Катерина Віталіївна, методист з початкової освіти навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Окреслимо деякі тези діалогу зі стейкхолдером:

  • Із 2017 року 4 заклади загальної середньої освіти області залучені до дослідно-експериментальної роботи «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти»;
  • Кожний день юних експериментаторів у Новій українській школі починається з ранкового кола, це формує настрій дітей на день, їхнє дружнє ставлення один до одного і любов до школи;
  • Тижні у НУШ несуть тематичний характер;
  • Опановуємо ігрові методики. Одна із них – навчання з LEGО. Це надзвичайно ефективний навчальний матеріал. Діти з великим захопленням працюють на уроках, використовуючи цеглинки LEGO.

Учителі пілотних шкіл постійно опановують нові методики, проходять навчання на курсах підвищення кваліфікації. На платформі EdEra – комбінований очно-дистанційний курс. Він відкритий для всіх охочих. Пройти навчання може не лише учитель, який хоче опанувати нові методики, а й батьки школярів.

У святковий день аналізували і словники. Словник фахівці називають інтелектуальним наставником і путівником в океані лексичних скарбів мови; вагомою є роль словника у формуванні основ академічної культури учнів ( на світлинах – участь учнів початкової школи у конференції 2019 р.). Мета словників залежно від призначення і функцій (загальномовний чи спеціальний, одномовний чи перекладний та ін.) сприяти у виконанні дослідницької роботи на уроках української мови. Робота з тлумачним словником загострює сприйняття і розуміння глибинного смислу рідного слова.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад