Новини

«Crime Tracker: Building Up Vocabulary Skills Through Situations With Film Characters»

Вітаємо! Навчально-методичний посібник «Crime Tracker: Building Up Vocabulary Skills Through Situations With Film Characters» (Слідопит: формування лексичної компетентності з використанням ситуацій із кіноперсонажами) авторів Подосиннікової Г.І., Бохоні Т.М., Щербак Є.О., за редакцією Подосиннікової Г.І.,

який є науково-методичним продуктом діяльності Науково-дослідної лабораторії сучасних технологій навчання іноземних мов і культу та Студентської лабораторії метордики навчання іноземних мов і культур (керівник – к.пед.н., доцент Г.І.Подосиннікова) був обраний для того, щоб представити наш університет у конкурсі ГО «Національна академія наук вищої освіти України» на найкращу монографію, навчальний посібник, підручник, художню літературу і наукові праці молодих учених та студентів у номінації «навчальні посібники».

Посібник є результатом спільних наукових пошуків представників студентської ті викладацької спільноти університету: кандидата педагогічних наук, доцента кафедри германської філології Подосинніковою Г.І., та випускниці факультету іноземної та слов’янської філології Бохонею Т.М. і студентки ІV курсу факультету іноземної та слов’янської філології Щербак Є.О.

Навчально-методичний посібник «Crime Tracker: Building Up Vocabulary Skills Through Situations With Film Characters» (Слідопит: формування лексичної компетентності з використанням ситуацій з кіноперсонажами) призначений для формування та удосконалення англомовної комунікативної і професійно-методичної компетентності майбутніх учителів англійської мови на матеріалі теми «Law and Crime» (4-ий курс факультетів / інститутів іноземних мов педагогічних і класичних університетів).

Метою посібника також є розвиток критичного мислення студентів, формування вмінь спілкуватися та взаємодіяти у мікрогрупі, аргументовано викласти власну думку стосовно певної проблеми у процесі пошуку її вирішення на засадах інтерактивного навчання іноземних мов і культур.

Зміст посібника є особистісно спрямованим, комунікативно- та професійно-орієнтованим.

Уведення в освітній процес ситуацій із кіноперсонажами, які вилучено або спеціально розроблено на матеріалі сучасних автентичних художніх кінофільмів («Shеrlock» (2010); «Murdеr Mystеry» (2018); «Chicago» (2002); «Lеgally Blondе» (2001); «Thе Judgе» (2014); «Catch Mе If You Can» (2002)), які тісно пов'язані з реаліями сьогодення та розкривають соціальні проблеми сучасного світу у межах теми «Law and Crime», має суттєвий потенціал для формування іншомовної лексичної компетентності майбутніх учителів англійської мови, дозволяє пропонувати студентам умотивовуючи, цікаві комунікативні ситуації, які при цьому є спеціально насиченими програмною лексикою шляхом включення лексичних одиниць до опису ситуації та змісту запропонованих опор.

Реалізований у посібнику комплекс вправ має поліциклічну структуру, яка відповідає етапам формування мовленнєвих лексичних навичок і охоплює підтеми: «Types of Crimes», «At the Police Station», «Courts and Trials», «Participants of the Legal Procedure and their Roles», «Crimes and Punishments». Запропоновано численні вправи переважно умовно-комунікативного характеру та опори до них, а також комунікативні продуктивні вправи для організації практики студентів у спілкуванні англійською мовою.

Завдання посібника також можна рекомендувати для самостійної роботи з формування англомовної лексичної компетентності старшокурсників, удосконалення їх мовної та лінгвосоціокультурної компетентностей, а також удосконалення професійної комунікативної та методичної компетентності майбутніх учителів англійської мови відповідно до вимог чинних навчальних програм.

Конкурсна робота складається зі вступу, двох розділів, переліку використаних джерел і додатків. Повний обсяг роботи становить 130 сторінок.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад