Новини

День гідності у СумДПУ імені А.С.Макаренка

Уже вдруге Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка долучився до ініціативи проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні ВзаємоДія», всесвітнього руху Amnesty International, у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Офісом освітнього омбудсмена України й Уповноваженим Президента України з прав дитини Всесвітнього Дня Гідності, який відбувається у символічний проміжок з 21 листопада – Свята гідності та свободи України – до 9 грудня – Дня боротьби з корупцією.

До діалогу з питань Гідності Людини, онлайн-безпеки, протидії корупції, дотримання принципів академічної доброчесності, ролі жінки у житті суспільства долучилися ректорат, викладачі, здобувачі вищої освіти всіх інститутів та факультетів.

Серед запрошених гостей онлайн-заходу Андрій Бавиків – фахівець з питань протидії корупції.

Крокуючи мапою міркувань учасників онлайн-діалогу «Гідність – це… «…  про свободу всіх і кожного» (Вікторія Лисянська); «…поважати себе та інших» (Альона Романченко); «…честь» (Вікторія Вербицька, Юлія Назаренко); «…поняття моральної свідомості, яке виражає уявлення про цінність всякої людини, як моральної особистості, а також категорія етики, що означає особливе моральне ставлення людини до самої себе і ставлення до неї з боку суспільства, в якому визнається цінність особистості (Тетяна Мотрук); «…повага, рівність, шанобливе ставлення до інших людей» (Катя Сердюк).

Ірина Горбатенко, магістрантка: «…проблема гідності є надзвичайно актуальною у сучасному світі, оскільки соціум постійно розвивається, змінюється чи не щохвилини від величезних масивів інформації, що призводить до зміни думок та цілого світогляду. Все ж варто пам'ятати, що кожен із нас однаковою мірою заслуговує на пошану, толерантність та повагу до своєї гідності!».

Олена Ковтуненко, студентка 3 курсу: «Упродовж зустрічі було проведено надзвичайно конструктивний діалог із усіма присутніми. Ми обговорили низку важливих питань: що таке гідність людини і як її цінувати; висловили асоціації про те, якою повинна бути гідна людина і як вона може себе захистити від негативного впливу оточення; зачепили поняття академічної доброчесності. Було запропоноване творче завдання – написати собі листа у майбутнє: «Що я зроблю для себе, щоб стати кращим через рік». Кожен мав чудову можливість подумати над тим питанням, як же повернути своє життя на 360 градусів, стати кращим і досягти своїх цілей.

Гідність – це, перш за все, цінність людини у суспільстві. Це чесність із самим собою і тими, хто нас оточує. Це невід’ємне право кожної людини жити і творити у соціумі, де панує повага, розуміння і свобода. І кому, як не нам, сучасному поколінню, у дещо перевернутому світі моральних принципів зберегти такі, здавалося б, прості, але такі вічні цінності добра, людяності і гідності? Карантин, із яким зіштовхнулася планета, уніс свої корективи у наше повсякденне життя. І зараз ми як ніколи потребуємо підтримки, поваги і взаєморозуміння одне від одного. Тож будьмо гідними себе і світу, у якому живемо!»

#gdignity #gdignityUkraine

Марина Ячменик,

очільниця Центру ЗЯВО,

координаторка заходу в СумДПУ імені А.С.Макаренка

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад