Новини

Фахівці психологічної служби вітають Вас з Міжнародним днем обіймів

Міжнародний день обіймів у світі відзначають 21 січня.

Прості і дружні обійми, позбавлені всякої двозначності здатні підбадьорити і підтримати, сприяти гарному настрою і внести якийсь спокій у буденну суєту, яка наповнена не тільки нескінченними турботами, але і всілякими тривогами. Це своєрідний спосіб психологічної підтримки, який визнан навіть в строгому науковому середовищі. Користь від таких доброзичливих жестів інколи буває досить істотна. Під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Існують і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону – окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.

Толерантність і мудрість, здатність щось змінювати на краще і не тільки в своєму житті – це справжній дар. Дуже часто ми задаємося питанням: що нам під силу? Відповідь на це питання до геніальності проста і проходить навіть в площині виникнення цього міжнародного Дня. Безкорисливість і дружелюбність, відкритість і не упередженість, прагнення жити і душевний спокій – те, чого багатьом з нас не вистачає, але це те, що потрібно просто затребувати, просто почати використовувати, так як це все властиво нам. Воно вже закладено в нашій природі.

У цей чудовий День ми шлемо свої обійми всім, хто нам дорогий, всім кого ми не знаємо, але хотіли б підтримати.

Для нормальної життєдіяльності щодня кожній людині необхідно мінімум 4 обійми. Цікаво ще й те, що з віком збільшується потреба. Тому обіймайтеся як можна частіше, а не лише 21 січня і 4 грудня….

Однак, важливо памятати, що зараз у звязку із епідемологічною ситуацією, яка склалася – повноцінно проводити це свято ми не маємо змоги. Фахівці психологічної служби рекомендують Вам зберігати дистанцію і обмежитися телефонними дзвінками, привітальними листівками чи іншими видами вітань, які убережуть Вас від зараження та розповсюдження небажаної хвороби.

Бережіть себе і своїх близьких!   

Цікаві факти про свято

Пропонуємо лише кілька фактів, які доводять, що обійми не тільки приємні, але і корисні:

  • Поліпшують самопочуття. В момент дотику до іншій людині виробляється окситоцин, який дарує відчуття ніжності і тепла.
  • Нормалізують артеріальний тиск. В мить, коли до вас хтось доторкається, активізуються рецептори тиску, так звані тільця Пачіно, які посилають сигнал блуждающему нерва, у результаті знижується артеріальний тиск.
  • Допомагають у боротьбі з фобіями. В результаті досліджень, проведених психологами, було встановлено, що обійми (не важливо – з людиною, кішкою, м’якою іграшкою) втішають і зменшують страхи.
  • Попереджають розвиток серцевих хвороб. Доведено, що у тих людей, які ділилися з близькою людиною розповіддю про пережите нещодавно стресі, не тримаючись при цьому за руки і не відчуваючи його дотику, частота серцевих скорочень зростає.
  • Зберігають шлюбний союз. Сім’ї, чоловік і дружина в яких часто обіймаються, рідше розпадаються ніж ті, в яких уникають фізичних контактів.
  • Допомагають у боротьбі зі стресом. При тактильному контакті знижується рівень кортизолу, гормону стресу, йде напруга і настає відчуття спокою.
  • Впливають на розвиток. Згідно з результатами останніх досліджень, діти, не обділені увагою і обіймами батьків, розвиваються краще не тільки фізично, а й інтелектуально. Обіймайте свого малюка як мінімум 7 разів в день!

Тест: обійми і ваш характер

Тактильний контакт – другий за значимістю і поширеності серед способів пізнання навколишнього світу. Тому в людських відносинах обійми грають величезну роль.

Проаналізувавши свої улюблені обійми можна дізнатися, як ми сприймаємо справжні відносини, або які ми всередині.

  1. Дружба

Ви не той тип людей, які закохуються з самого початку відносин. Близький зв'язок для вас вибудовується потрохи, неквапом і то, тільки в тому випадку, якщо обранець дуже сподобався.

  1. Кохання з першого погляду

Це дуже романтичний тип обіймів з натяком на інтимність відносин. Психологічний аналіз вказує на те, що ви особистість влюблива, готова на самозречення заради кохання. Якщо віддаєте перевагу такому типу обіймів, запалити полум'я любові між вами вийде легко і швидко.

  1. Легка недовіра

Якщо ви віддаєте перевагу обіймати свого партнера ззаду обома руками, повиснувши в нього на плечах, це ознака великої довіри, але з іншого боку це говорить, що досягнення цієї довіри дається не легко.

Ви стримані і обережні в романтичних стосунках. Це може відштовхнути партнера на першому ж етапі, але якщо ви спільно і терпляче переживете цей період, союз буде дуже щасливим і міцним.

  1. У вас специфічні переваги.

Ви добре знаєте, чого хочете і прямуєте за своїми уподобаннями неухильно. Тому, коли ви зустрічаєте того, хто відповідає стандартам, готові зробити все можливе і неможливе, щоб домогтися цього чоловіка.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад