Новини

Фестиваль до Міжнародного дня рідної мови

21 лютого 2021 року у Міжнародний день рідної мови відбувся фінальний звіт «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬського кампусу».

Свято, яке транслювалось на платформі Зум та Ютюб-канал, зібрало науковців, вчителів, викладачів, студентів України (понад сто учасників).

Модератори заходу: професор Семеног Олена Миколаївна; кандидат наук Пономаренко Наталія Петрівна; доцент Муратова Ольга Віталіївна.

Під час заходу відбулась презентація мультимедійного словника з інфомедійної грамотності, були нагороджені призери конкурсу на кращу методичну розробку з інфомедійним компонентом. Захід привітали Пшенична Любов Василівна, перший проректор Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, кандидат наук з державного управління, професор; Олена Тараненко, кандидат філологічних наук, доцент, менеджерка з розбудови потенціалу проєкту "Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність" IREX, Альона Гончаренко, регіональний координатор IREX.

Захід засвідчив конструктивно-фаховий діалог лідерів освітянської спільноти різних рівнів: здобувачів освіти, вчителів, директорів ЗЗСО, викладачів закладів ЗСО, ЗФПО, ВО, представників відділів моніторингу якості освіти, керівників Державної служби якості освіти, проректорів з наукової роботи і міжнародних зв'язків щодо реалізації інфомедійного компонента у програмах навчальних дисциплін у вищій школі та програмах шкільних предметів.

Віртуальна лабораторія "Мультимедійний словник з інфомедійної грамотності" може бути доцільно використана як тренажер для журналістів (створення контенту термінів) та перекладачів з можливістю внесення "Коментувань" та "Редакторських правок" віддалено та в режимі реального часу, для вчителів і викладачів - формулювання та візуалізації тлумачень інфомедійних термінів.

Пропонований словник є першою спробою систематизувати терміноряд медіалінгвістики з використанням «Віртуальної лабораторії «Мультимедійний словник з інфомедійної грамотності», враховує специфіку мовознавчого підходу до аналізу текстів у ЗМІ, особливості сучасних медійних текстів, методологію IREX, що орієнтована на формування компетентностей інфомедійної грамотності користувачів. Віртуальна лабораторія «Мультимедійний словник з інфомедійної грамотності» створює середовище, орієнтоване на забезпечення професійної взаємодії фахівців у галузі медіа у віддаленому режимі.

https://rctpd.sspu.edu.ua/media-vchytelskyi-kampus/komandna-produktsiia/slovnyk.html

Словник представили Надутенко М., кандидат технічних наук, керівник відділу інформатики Українського мовно-інформаційного фонду Національної академії наук України; Надутенко М., кандадат філологічних наук, керівник Загальноукраїнського центру словникарства; Широков Володимир Анатолійович, доктор технічних наук, директор Українського мовно-інформаційного фонду НАН України, Лауреат Державної премії України у галузі науки і техніки (1985 р.); Загні́тко А., доктор філологічних наук, професор, декан філологічного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса, член-кореспондент НАН України, провідний науковий співробітник Українського мовно-інформаційного фонду НАН України.

Освітньо-дослідницький центр «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус» завдяки потужній команді, що представлена різними закладами України, продовжує працювати.

  1. Для здобувачів освіти, викладачів, учителів
    Оголошуємо конкурс проєктів "Кращий філолог-краєзнавець" з інфомедійним компонентом.
  2. Для студентів 4 курсу (у вас триває педагогічна практика)
    Оголошуємо конкурс на кращий конспект уроку з інфомедійним компонентом для учнів 5-9 класів.
  3. Запрошуємо узяти участь у ІV Міжнародній науково-практичній конференції «АКАДЕМІЧНА КУЛЬТУРА ДОСЛІДНИКА В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТА НАЦІОНАЛЬНИЙ ДОСВІД», яка відбудеться 14-15 травня 2021 року на базі Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

Команда «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬського кампусу» висловлює сердечну подяку команді проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та Посольства Великої Британії в Україні, в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад