Новини

Грошова допомога від держави – стимул закріплення випускників  на педагогічних посадах у закладах освіти

Грошова допомога від держави – стимул закріплення випускників на педагогічних посадах у закладах освіти

В Україні поступово назріває справжня криза шкільної освіти через нестачу фахівців, оскільки молодь не дуже прагне працювати вчителями через недостатній рівень заробітної плати.

Тому держава намагається заохотити випускників педагогічних вузів адресною одноразовою грошовою допомогою при умові укладання договору про роботу на   посадах педагогічних   працівників у закладах загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти строком до трьох років. З одного боку молодий спеціаліст отримає суттєву доплату у п’ятикратному розмірі від прожиткового мінімуму, з іншого – школа гарантовано отримає кваліфікованого фахівця на період до трьох років.

Відділ працевлаштування, професійно-технічної освіти та додаткових платних послуг кожного року проводить роз’яснювальну роботу стосовно надання одноразової грошової допомоги серед випускників університету з метою заохочення працевлаштування до закладів освіти. На сайті університету надана інформація для ознайомлення про перелік документів і термін їх подання, створений фільм, в якому докладно розповідається про умови виконання договору. Проводяться консультації щодо оформлення договорів для отримання одноразової адресної грошової допомоги.

Результатом такої роботи є збільшення кожного року бажаючих скористатись цією можливістю. Так, у вересні 2022 року 21 випускник   університету уклав договір на відпрацювання трьох років на педагогічній посаді у закладах освіти і отримав від держави одноразову грошову допомогу у розмірі 12 405 грн.

Слід зазначити, що за результатами моніторингу виконання умов договору більшість випускників продовжують працювати в навчальних закладах після закінчення трирічного терміну. А це чудовий показник працевлаштування!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад