Новини

І Всеукраїнський шкільний турнір із медіаграмотності стартував у СумДПУ

12 січня відбулося відкриття І Всеукраїнського шкільного турніру із медіаграмотності, який відбувається за співпраці Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка та ГО Асоціація регіональних ЗМІ Сумщини у межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Лянной Ю.О., ректор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, професор, привітав учасників із початком Всеукраїнського шкільного турніру із медіаграмотності та побажав успіхів у досягненні мети, результативних виступів, оволодіння необхідними інфомедійними компетентностями у межах програми турніру.

Пшенична Л.В., перший проректор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, професор, зауважила, що у 2020-2021 навчальному році було проведено анкетування серед учнів закладів загальної середньої освіти України, у результаті якого виявилось, що у школах відсутня системна робота із формування медіаграмотності, але респонденти мають бажання брати участь заходах із інтеграції інфомедійної грамотності в освітній процес.

Ячменик М.М., керівник проєкту, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри української мови і літератури, наголосила на важливості оволодіння особистістю інструментами інфомедійної грамотності та побажала учасникам знайти нових друзів, бути наполегливими та креативними під час реалізації Медіатурніру.

Кириленко Н.І., заступник декана факультету іноземної та слов’янської філології, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови
і літератури, звернулася з побажаннями досягти успіху кожній команді, оволодіти необхідними навичками та з користю провести час.

Семеног О.М., завідувач кафедри української мови і літератури, доктор педагогічних наук, професор побажала учасникам пам’ятати про дружбу, толерантність у висловлюванні власних думок та дотримання контракту онлайн-тренінгу.

Моцак С.І., завідувач кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин
та методики навчання історичних дисциплін, кандидат педагогічних наук, доцент, побажала командам натхнення, плідної праці та задоволення від участі у турнірі.

Команди познайомилися із менторами та з іншими командами, які виявилися надзвичайно активними, привітними, цілеспрямованими та розумними! Кожна команда презентувала себе, поділилася власними здобутками із шкільного життя.

На зустрічі були присутні команди-учасники:

  • «Інтелігенція» (Запорізька гімназія № 93 Запорізької міської ради Запорізької області);
  • «Мисливці за фейками» (Харківська гімназія № 43 Харківської міської ради Харківської області);
  • «Максимум» (Городищенський економічний ліцей Городищенської міської ради Черкаської області);
  • «Статум» (Нетішинський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей» Нетішинської міської ради Хмельницької області);
  • «Медіагроно» (Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені
    Д. Турбіна № 15 м. Суми).

Керівник проєкту та ментор Ячменик М.М. описала Програму Всеукраїнського шкільного турніру із медіаграмотності, розповіла про тематику тренінгів та оцінювання команд за виконані завдання.

Бажаємо шкільним командам успіху, бути активними, творчими, креативними, не боятися ставити запитання, висловлювати власну думку, проявляти лідерські здібності, генерувати та реалізовувати креативні ідеї на шляху до підвищення особистої інфомедійної грамотності!

Ірина Горбатенко,
інформаційний координатор проєкту

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад