Новини

ІНФІЗКУЛЬТ – ЦЕ НАШ СВІТ! ПРОТЯГОМ ДОВГИХ 40 ЛІТ!!!

11 березня 2021 року в актовій залі університету відбулися урочистості, присвячені 40-річчю Навчально-наукового інституту фізичної культури та 60-річчю кафедри спортивних дисциплін та фізичного виховання.

«Інфізкульт – це наш світ. Протягом довгих 40 літ!!!» - під таким девізом викладачі, співробітники та студенти святкували таку приємну подію.

У цей день колектив НН ІФК приймав вітальні слова, привітання та подарунки від почесних гостей: заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Віталія Олександровича Максименка; першого заступника голови Сумської обласної ради, випускника нашого університету Олександра Юрійовича Стрельченка; Сумського міського голови, почесного професора університету Олександра Миколайовича Лисенка; заступника Сумського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади, випускниці університету Віри Володимирівни Мотречко; директора департаменту освіти і науки Сумської ОДА професора Вікторію Павлівну Гробову; депутатів Сумських обласної та міської рад Ігора Олександровича та Юрія Олександровича Перепек; та творчих і спортивних колективів університету та міста: учасників Народного хореографічного колективу «Живчик» керівників Мар’яни Орлової та Алесі Анісімової, вихованців КУ ДЮСШ № 2 відділення спортивної акробатики тренера Вікторії Коржової, дуету скрипалів Сергеєвих Анастасії та Аврелія, акробатичного дуета у складі Шевченка Геннадія та Корсак Дар’ї, групи ПСМ зі спортивної аеробіки під керівництвом Оксани Дубинської, Леоніда Вівсюка, Ангеліни Луцик та інших.

Крізь події, дати, імена та долі;…крізь минуле…і сучасне… і майбутнє: відбулася демонстрація фільму «Нам 40 років», авторів Михайла Лянного, Владислава Івченка та Дмитра Будянського.

Усі присутні насолоджувались урочистою, приємною атмосферою, у якій викладачі і співробітники отримали нагороди різного рівня, премії та цінні подарунки: Почесні грамоти та подяки МОН України, медалі НАПНУ «Ушинський К.Д.», Почесні грамоти НАПНУ, Грамоти НАПНУ, Подяки НАПНУ, Грамоти та подяки голови Сумської обласної державної адміністрації, Грамоти та подяки голови Сумської обласної ради, Почесні грамоти та грамоти Сумського міського голови, Подяка міського голови з врученням нагрудної відзнаки, Грамоти департаменту освіти і науки Сумської ОДА, Подяки ректора та директора.

Протягом урочистостей пригадали і привітали квітами та подарунками тих, хто працював з перших днів і років роботи факультету. Серед цих людей: Володимир Затилкін, Володимир Гончаренко, Олександр Бурла, Тетяна Лоза, Людмила Прокопова, Анатолій Ратов, Анатолій Кудренко, Світлана Одинцова, Валентина Курилова, Лідія Іваненко, Микола Твердохліб, Тетяна Полтавцева, Наталія Шошура, Алла Шматкова, Володимир Кукса та інші.

З великою вдячністю НН ІФК приймав вітання від деканів, директорів та ректорів різних вузів: Харківської державної академії фізичної культури, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Національного університету фізичного виховання і спорту України, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди.

У цей день пролунало багато прекрасних слів на честь Інституту фізичної культури, на честь людей, які працювали і працюють на його ниві, а також вклонивши голову, усі присутні пригадали і вшанували хвилиною тих, хто також залишив свою часточку в стінах НН ІФК, хто наповнював 40-річну чашу успіхів і досягнень, тих, кого сьогодні, нажаль, вже немає з нами, але пам'ять про них вічна: Анатолій Шеремеревич, Іван Яновський, Прасков’я Ужако, Петро Вернідуб, Володимир Таньков, Петро Сайко , Віталій Савєльєв, Сергій Нєволін, Ігор Верблюдов, Микола Васюк, Сергій Кізєєв, Микола Кобозєв, Алі Музиченко, Надія Гончаренко, Єгор Сєнчурін, Віктор Ткаченко, Микола Гудим

Як відомо, справжнім досягненням для викладача є визнання його студентами! І викладачі НН ІФК можуть пишатися тим, що студенти їх вважають найсильнішими, найграціознішими, найінтелектуальнішими, артистичними, енергійними, новаторами, найкращими керівниками, майстрами своєї справи тощо. Адже саме такі номінації підготувало для них студентське самоврядування у проєкті «Кращий викладач НН ІФК – 2021!». Отож, цього року переможцями були визнані: у номінаціях «Містер-мускул» – Андрій Леоненко, «Міс грація» – Ольга Лянна, «викладач – енциклопедія» – Юрій Корж, «Життя – Спорт» – Дмитро Балашов, «Артистична натура» – Анатолій Кравченко, «викладач-новатор» - Віталіна Литвиненко, «Енерджайзер» - Наталія Кукса, «Бійці невидимого фронту» - Аліна Руденко, «керівник від Бога!» - Михайло Лянной. Подальших творчих успіхів на педагогічній ниві, музи і натхнення побажало студентське самоврядування усім переможцям і номінантам!

І наприкінці свята – парад спеціальностей та видів спорту від студентів НН ІФК!!!

Нехай Господь тебе боронить від невзаємності і зла,
Нехай студентська безтурботність не сходить із твого чола!
Нехай ніколи не міліє душі бездонне джерело!
Хай в ньому родяться надії і в серці множиться тепло!
Хай певні будуть твої кроки,а небо – завжди голубе!
Тобі сьогодні 40 років, Інституте, з Днем народження тебе!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад