Новини

Інтелектуальна вікторина до Дня Святого Миколая «Der Nikolaustag, das Fest, die Kinder am meisten lieben» серії мовних ініціатив «Новорічний експрес-2023»

Кафедра теорії та практики романо-германських мов факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка на чолі із завідувачем кафедри, кандидатом педагогічних наук, доцентом Вікторією Солощенко 02 грудня 2023 року продовжила сезон мовних ініціатив «Новорічний експрес» німецькою та французькою мовами для школярів міста Суми.

Цей захід присвячений особливостям святкування Дня Святого Миколая у країнах Європейського Союзу.

До тренінгової кімнати молодіжного центру «Романтика» завітали учні 6 та 10 класу КУ ССШ І-ІІІ ступенів № 9 м. Суми; 1 класу Сумського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 15 СМР; 6 класу Сумського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 10 СМР; 11 класу Сумського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 23 СМР; 7 класу КУ ССШ № 7 СМР; 6 класу Сумський ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 12 СМР. До участі у заході були запрошені керівник патронатної служби голови Сумської обласної державної адміністрації Марина Карпенко; проректор з науково-педагогічної (виховної та соціальної) роботи Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, кандидат психологічних наук, доцент Анна Заікіна; учитель початкових класів Сумського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 15 СМР Тетяна Гримайло; учитель англійської та німецької мови Сумського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 15 СМР Анастасія Гримайло.

Школярі переглянули фільм про історію свята та були залучені до кількох захоплюючих локацій німецькою і французькою мовами. Приємною несподіванкою для присутніх стала поява Святого Миколая, який привітав усіх присутніх із прийдешніми святами та побажав щасливого Різдва та Нового року і миру в Україні.

Дітей зацікавили творчі ігри для кмітливих «Я бачу те, чого не бачиш ти!»; «Ich sehe, was du nicht siehst!» (намалюй власні асоціації на зимову тематику); вікторина для ерудитів «Nikolaus» – «Was wisst ihr über?» (про особливості святкування свята Святого Миколая у країнах ЄС); пальчикова гра «Святий Миколай» «Nikolaus Fingerspiel für Kinder» (вивчення нових слів); рухлива гра «Що у мішку?» «Topfschlagen» (листівки, які підписали школярі українською або німецькою або французькою мовами і надіслали до Дня Святого Миколая в Німеччину або Францію). Протягом усього заходу лунали різдвяні та новорічні пісні мовами Євросоюзу, зокрема «Stille Nacht», «O, Tannenbaum», «Leise rieselt der Schnee», «Schneeflöckchen», «Jingle Bells», «Es schneit», «Kleiner Schneeman», «Guten Tag, ich bin der Nikolaus».

Вікторія Солощенко ознайомила присутніх із розмаїттям педагогічних професій, зупинившись на унікальності ОПП кафедри романо-германських мов факультету іноземної та слов’янської філології і запросила школярів у недалекому майбутньому приєднатися до дружньої педагогічної родини Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Учні також дізнались про благодійний, волонтерський проєкт кафедри «In varietate concordia» «Єдність у різноманітті». Школярі підписали прапор України, який до Дня Захисника України та Дня Святого Миколая буде передано нашим Захисникам.

Гості привітали дітей з новорічними і різдвяними святами, побажали відмінного навчання, здійснення мрій і бажань. Діти отримали сертифікати учасників та подарункові сертифікати на перегляд новорічного фільму про Різдво. Проведений захід допоміг школярам вдосконалили і поглибили свої знання з іноземних мов (німецької і французької). Учасники заходу отримали безліч позитивних емоцій і висловили бажання щодо продовження практики мовних ініціатив наступного року.

Фотогалерея

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад