Новини

IV регіональний конкурс з основ громадського здоров’я імені М.М. Васюка

5.11.2019 року відбувся IV регіональний конкурс з громадського здоров’я імені М.М. Васюка на базі Навчально-наукового інституту фізичної культури СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Конкурс організовано кафедрою медико-біологічних основ фізичної культури спільно з Інформаційно-методичним центром управління освіти і науки Сумської міської ради.

Вагомий внесок у справу розвитку громадського здоров’я зробив Васюк Микола Маркович – кандидат медичних наук, доцент, який тривалий час протягом 70-х – 2000-х років працював у нашому університеті на кафедрах медичного та валеологічного профілю і своєю плідною працею зробив значний внесок у популяризацію здорового способу життя серед молоді. Тому конкурс названо на його честь.

За результатами відбору, право участі у ІІ турі конкурсу вибороло 14 команд закладів загальної середньої освіти м. Суми.

Конкурсна програма включала Інтелект-турнір «Мети досягає той, хто її прагне» та Фітнес-турнір «Кубок майбутнього абітурієнта».

Інтелект-турнір «Мети досягає той, хто її прагне» складався з трьох турів: 1-й тур – інтелектуальний: «Що я знаю про здоровий спосіб життя», 2-1 тур – «Конкурс капітанів» (для вчителів), 3-й тур – «Юний медик» (демонстрація умінь зупинки різних видів кровотеч та накладання пов’язок).

Фітнес-турнір «Кубок майбутнього абітурієнта» для хлопців передбачав Арм-реслінг, для дівчат – конкурс «Гол, гол, гол….» і вся команда приймала участь у конкурсі «Весела скакалка».

В результаті запеклої боротьби І місце посіла команда «Atletiko» КУ Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17.

ІІ місце конкурсу поділили між собою команди «Ураган» КУ Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27 та «Нескінченність» КУ Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8.

І чотири команди посіли ІІІ місце: «Фітоняшка» КУ Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24, «Смайл» КУ Сумського НВК № 16 СМР імені Олексія Братушки, «Вітамін А» КУ Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №26, «Спортсмени» КУ Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №9.

Під час конкурсу до учнів закладів загальної середньої освіти долучались і студенти НН ІФК. Так, видатні спортсмени під керівництвом Заслуженого тренера України, доцента кафедри ТМФК Сергія Чередніченка вразили глядачів демонстрацією прийомів гремпплінгу та панкратіону. Вихованці Вікторії Коржової ДЮСШ№2 відділення спортивної акробатики провели показовий виступ у трійці, який заворожував своєю грацією.

Під керівництвом Гончаренко О.М., старшого викладача кафедри ТМС, Відмінника освіти України, майстра спорту СРСР та України, чемпіона України, володара Кубку України, володара Кубку європейських чемпіонів з хокею на траві, титуловані спортсменки – студентки НН ІФК були суддями у найзапекліших спортивних матчах з волейболу, баскетболу, футболу, хокею на траві та тенісу у конкурсі для дівчат «Гол, гол, гол….».

І на завершення, студенти групи ПСМ під керівництвом к.пед.н., старшого викладача кафедри ТМФК Дмитра Балашова своїм виступом занурили мріями у дивовижний світ художньої гімнастики.

Перед офіційним нагородженням, поза конкурсною програмою представники команд були запрошені до флеш-мобу «Авіатори здоров’я». Команди складали з паперу літачки, писали агітаційні лозунги і по команді запускали їх. Пілот літака, який подолав найбільшу відстань отримав диплом «Найуміліший авіатор здоров’я».

Учні, які завітали на конкурс подарували незабутні емоції всім учасникам конкурсу. Вони активні, сміливі, розумні, сильні та витривалі, а найголовніше небайдужі до здоров’я громади, до власного здоров’я. Дякуємо за участь!!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад