Новини

Х Міжнародна наукова конференція «Актуальні проблеми дослідження довкілля» відбулась у СумДПУ

25-26 травня у СумДПУ імені А.С. Макаренка проходила Х Міжнародна наукова конференція «Актуальні проблеми дослідження довкілля».

З вітальним словом до її учасників звернулися ректор університету, проф. Ю.О. Лянной, проректор з наукової роботи, проф. О.Ю. Кудріна, начальник відділу промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації Ю.О. Гладенко, начальник науково-дослідного відділу Гетьманського національного природного парку – доц. С.М. Панченко. Декан природничо-географічного факультету Л.П. Міронець не тільки привітала учасників конференції, а й розповіла про особливості формату GreenConference, який передбачено для цієї й наступних конференцій.

Метою проведення цього, вже традиційного, заходу є міжнародна співпраця науковців у різних напрямках дослідження довкілля, координація спільної дослідницької діяльності, встановлення контактів між дослідниками, сприяння їх творчому зростанню й підвищенню наукового рівня, вироблення єдиних критеріїв до оцінки стану навколишнього середовища, що, в свою чергу, дасть змогу оперативно реагувати та прогнозувати негативні тенденції в довкіллі.

Цьогорічна конференція, проведена у тісній співпраці з Гетьманським національним природним парком, науковим куратором якого є саме СумДПУ імені А.С. Макаренка, об’єднала близько 200 учасників більшості регіонів України, а також з Польщі, Швеції, Естонії та Ізраїлю. У роботі конференції взяли участь науковці та науково-педагогічні працівники, представники органів місцевого самоврядування, фахівці природоохоронної справи, вчителі, представники громадських організацій, працівники обласної та університетської бібліотек.

Тематика дослідницької роботи учасників конференції була дуже широкою. На пленарному засіданні заслухано цікаві та змістовні доповіді про видове, фітоценотичне та ландшафтне різноманіття окремих регіонів та природо-заповідних об’єктів України, особливості формування фауни сучасних та минулих геологічних епох, функціонування антропогенних ландшафтів, надання екологічних послуг, збалансованого екологічного розвитку регіонів, обговорювалися проблеми екологічної та природничої освіти України. По завершенні пленарного засідання, дискусії та обговорення продовжилися на 11 наукових секціях.

На другий день конференції її робота продовжилася у форматі виїзної секції, яка проходила у м. Тростянець. У затишній залі місцевої публічної бібліотеки, де учасників конференції вітали директор Гетьманського НПП О.С. Кварта та заступник Тростянецького міського голови В.А. Злепко, прозвучали доповіді, що стосувалися актуальних напрямів наукових досліджень у Гетьманському національному природному парку та його місця у складі мережі рекреаційно-інформаційних центрів “Шлях”». В рамках екскурсійної програми учасники конференції оглянули центральну частину м. Тростянець, а завершилася конференція науковою екскурсією до гідрологічної пам'ятки природи – озера Журавлиного.

За результатами наукової конференції укладено збірник наукових праць. Для гостей були проведені екскурсії зоологічним та геологічним музеями природничо-географічного факультету та до ботанічного саду СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад