Новини

Хроніки І Всеукраїнського шкільного турніру із медіаграмотності: день 4 коворкінг «майстерня медіаграмотності»

Відбувся четвертий тренінг І Всеукраїнського шкільного турніру із медіаграмотності серед школярів прикордонних територій України, який відбувається за співпраці Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка та ГО Асоціація регіональних ЗМІ Сумщини в рамках проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Спікер ‒ ментор проєкту Семеног О.М., завідувач кафедри української мови і літератури, доктор педагогічних наук, професор.

Коворкінг «Майстерня медіаграмотності» поєднав у собі цікаві онлайн-вправи та завдання, які сподобалися командам. Зокрема, Семеног О.М. познайомила учнів із «Українським лінгвістичним порталом», де можна знайти будь-яке слово в онлайн-словнику, за допомогою онлайн-дошки «Padlet» учасники турніру добирали під час вправи «Добра новина» асоціації до різних словосполучень із лексемою «добрий», розмірковували, який зміст має те чи інше слово в різних контекстах, а також розглянули журналістські стандарти.

За допомогою онлайн-платформи «LearningApps» учні розставляли наголоси у словах, під час вправи «Інтонація» майстерно читали вислови з різним емоційним вираженням, утворювали фразеологізми і з’ясовували їх значення. При виконанні вправи «Медіатерміни» коментували що означають поняття «мишка», «вірус», «равлик», «хмарка», «лід», ознайомилися з базовими навичками роботи
з інфографікою, створили «Лайк тегів» якою має бути медіаграмотна особистість, проаналізували тексти з використанням практичних маркерів (шість типів контенту), критично розмірковували над відео на платформі YouTube про інтернет-залежність.

Наприкінці зустрічі учасники турніру обмінялися компліментами та позитивними враженнями! Очікуємо на фінал, під час якого дізнаємося хто з команд здобуде першість у Всеукраїнському шкільному турнірі з медіаграмотності!

Ірина Горбатенко,
інформаційний координатор проєкту

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад