Новини

Хроніки І Всеукраїнського шкільного турніру із медіаграмотності: день 2 «літературний медіасад»

Відбувся другий тренінг із медіаграмотності серед школярів прикордонних регіонів України, який відбувається за співпраці Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка та ГО Асоціація регіональних ЗМІ Сумщини в рамках проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Спікер ‒ ментор проєкту Кириленко Н.І., заступник декана факультету іноземної та слов’янської філології, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови і літератури.

Тренінг побудований на інтеграції компоненту інфомедійної грамотності у шкільний предмет – українська література. Зокрема, на початку зустрічі за допомогою онлайн-дошки «Padlet», яка містила пункти «Знаю», «Хочу дізнатися», «Вивчив» учні поділилися своїми очікуваннями.

Команди-учасники під наставництвом ментора здійснили подорож віртуальним садом, побували на віртуальній екскурсії у музеї-садибі українського письменника Івана Котляревського у Полтаві, розглянули етапи розвитку інформаційного простору, визначили фейки і правдиві повідомлення на прикладі фактів із української народної творчості, а також з’ясували, як ЗМІ впливають на емоційний стан споживача інформації.

Учні проводили мінідослідження щодо псевдонімів українських митців слова (Леся Українка, Панас Мирний, Остап Вишня, Марко Вовчок, Олександр Олесь), ознайомилися із поняттям «криптонім».

Учасники турніру розмірковували чому треба розвивати критичне мислення та під час отримання певної інформації звертати увагу на заголовки, джерела, штучність, емоції, безпеку, факти, логіку, експертів та очевидців за допомогою онлайн-інструментів «LearningApps», QR-код, H5P, Google-карти, Canva, Mentimetr, WordArt і т.д.

Ірина Горбатенко,
інформаційний координатор проєкту

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад