Новини

"Книжковий подіум. Пізнай себе та інших" та опитування "Книга і Я"

"Книжковий подіум. Пізнай себе та інших" та опитування "Книга і Я"

У рамках Тижня психології 23.04.2021 року Психологічна служба Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка пропонує вашій увазі ознайомитись із онлайн виставкою книг «Книжковий подіум. Пізнай себе та інших».

Якщо вам хочеться завжди почуватись добре, підвищити рівень інтелекту, покращити пам’ять та розвинути гнучкість мислення, знайдіть час для читання книг із психології.

Книжковий подіум

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepTjlhRt7DFS3iQxcr5PJbDJ4v6dDgyoyVjbYyGDIirTeuew/viewform

У тому, що читання книг приносить людині неоціненну користь, не потрібно нікого переконувати. Чому тоді таким корисним і розвиваючим заняттям захоплюється так мало людей? Тільки 10% із нас читає більше, ніж 7 книг у рік. І це дивно, адже існує так багато причин, чому варто читати книги кожен день.

1. Читання формує характер

Читаючи книги, соціальні або психологічні, ми формуємо наш характер, незалежно від віку. Оцінюючи позитивні і негативні якості героїв, моральність поведінки, ми зіставляємо дії героїв чи думки автора із нашою власною совістю.

2. Читання розширює ресурс словникового запасу

Чим більше книг прочитаєш, тим більше дізнаєшся і запам’ятаєш нових слів. Новий «репертуар» залишиться у вашому внутрішньому словнику вже назавжди.

Це сприяє досягненню життєвого успіху – як у приватному, так і в професійному житті. Нові слова стимулюють процеси мислення, що безпосередньо впливає на реальні дії і вираження думок і почуттів.

3. Читання покращує пам’ять

Читання стимулює уяву на створення відео та зображення. Нові знання поєднуються з тими, які вже є. Читання зміцнює «м’язи пам’яті», так само, як і підняття ваги розвиває м’язи культуриста.

З кожною новою інформацією, мозок створює нові синапси, покращує роботу вже існуючих і уповільнює процес їхнього відмирання. Завдяки цьому, у вас набагато більше шансів зберегти кращу пам’ять, ніж у людей, що переглядають телепередачі.

4. Читачі більш схильні висловлювати свою думку і брати участь у суспільному житті

Дослідження, проведене НЕА (американське агентство), показує, що люди, які регулярно читають, набагато легше адаптуються в соціумі. Вони мають більшу легкість і свободу слова, і висловлюють свої думки і позиції набагато красномовніше.

Це означає – нові можливості. Також читання підвищує самооцінку і робить шанси на успіх у житті більш реальними.

5. Читання книг знижує стрес і покращує настрій

Коли ви читаєте, ваш світ переміщується в інше місце, тому, ви не відчуваєте на цьому тлі труднощів повсякденного життя. Під час читання, всі недоліки повсякденності йдуть у небуття.

6. Читання допомагає розвинути аналітичне мислення

Вам коли-небудь вдавалося прочитати книгу, і самостійно передбачити її закінчення ще під час читання? Якщо так, то це означає, що книги зміцнили ваші навички аналітичного мислення та уяви. Чим більше ви читаєте, тим більше ви в змозі побачити.

Також завдяки читанню ми краще аналізуємо будь-яку інформацію, і нам легше вибудовувати логічні ланцюжки. Читання – свого роду мозковий штурм.

7. Читачі швидше запам’ятовують і вивчають нові дисципліни

Книги передають нам багато цінних повідомлень, а також цікавих фактів із різних областей життя і науки. Це означає, що ми стаємо мудрішими і інтелігентнішими. Ми дивимося на світ із ширшої перспективи, що робить нас набагато об’єктивнішими і дозволяє дистанціюватися від проблем.

Під час читання наш мозок працює як плеєр для візуалізації прочитаних уривків. Завдяки цій процедурі поліпшується пам’ять. Ми в змозі швидко і значно довше зберігати інформацію і спогади.

8. Читання може позбавити вас від хвороби Альцгеймера

Дослідження в PNAS (Американський науковий журнал), показали, що вірогідність діагностики хвороби Альцгеймера серед регулярно читаючих людей, у два з половиною рази менша.

Це не значить, що читання допоможе запобігти хворобі, однак, така інтелектуальна дія, як читання, має істотний позитивний вплив на клітини мозку.

Читання – це не тільки прекрасний спосіб проведення дозвілля, що особливо актуально для кожного в період карантину, а й відмінний інструмент для підтримки фізичного і психічного здоров’я. Тому сьогодні пропонуємо ознайомитись із інформаційним блоком і пройти коротке опитування «Книга і Я».

Пам’ятайте, що для вас працюють практичні психологи та соціальні педагоги, які надають особисті та онлайн консультації, проводять для вас тренінгові заняття та цікаві акції. Ви завжди можете звернутися за допомогою за такими контактами чи записом за телефоном – 685-981

Практичний психолог – Вікторія Олександрівна – 050 735 03 73.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Практичний психолог – Вікторія Германівна - 095 345 83 85.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Соціальний педагог – Дарина Олександрівна - 099 221 31 89.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Соціальний педагог – Маргарита Юріївна – 095 321 68 75.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад