Новини

Круглий стіл «New Dimensions of Teaching Foreign Languages and Cultures»

22 жовтня 2021 року на кафедрі англійської філології та лінгводидактики факультету іноземної та слов’янської філології в рамках виробничої практики було проведено науково-практична конференція магістрантів-практикантів у формі круглого столу «New Dimensions of Teaching Foreign Languages and Cultures».

Конференція була організована Студентською науковою лабораторією методики навчання іноземних мов і культур (керівник – к. пед. н., доц. Г.І. Подосиннікова) та студентами-практикантами 6 курсу із запрошенням усіх бажаючих.

Магістранти-практиканти денної та заочної форм навчання зустрілися за віртуальним круглим столом в режимі онлайн із використанням платформи Zoom, щоб англійською мовою обговорити актуальні питання педагогічної практики, презентувати нові мотивуючи технології формування іншомовної комунікативної компетентності учнів базової та профільної школи, поділитися досвідом їх практичного використання на уроках англійської мови.

Напередодні закінчення шкільних канікул і початку навчання у дистанційному режимі у фокусі уваги знаходилися інтерактивні інформаційно-комунікаційні освітні технології та засоби навчання (Kahoot, Learning Apps, Padlet, Jamboard, Quizalize, веб-квест та інші): доповідачі розкрили їх методичний потенціал і особливості впровадження в навчальний процес, ураховуючи вікові особливості учнів та їх рівень сформованості англомовної комунікативної компетентності. Після кожного виступу учасники круглого столу обмінювалися досвідом практичного використання презентованої технології, коментували специфіку її втілення, пропонували поради та рекомендації.

Наприкінці підбили підсумки: обговорили важливість розширення професійного інструментарію вчителя іноземної мови та професійної комунікації, визначили напрями подальшого самовдосконалення.

Ця конференція була цікавою та корисною для всіх учасників. Студенти мали змогу удосконалити свої знання з методики викладання іноземної мови, обмінятися досвідом, дізнатися про нові технології, які можна застосовувати у своїй професійній діяльності, а також поспілкувалися про різні актуальні методичні проблеми, з якими вчитель зустрічається у своїй роботі.

Завдяки зусиллям організаторів і усіх учасників конференція була проведена на високому рівні: чітко сплановано хід роботи круглого столу, заздалегідь надіслано його програму, якісно підготовлено виступи та презентації, ефективно здійснено модерацію обговорення, оформлено сертифікати для доповідачів.

Відгуки студентів про конференцію:

Участь у круглому столі «New Dimensions of Teaching Foreign Languages and Cultures» стала гарним досвідом для мене. Під час підготовки я дізналася про різні інноваційні засоби та методи викладання англійської мови. Прослухавши доповіді усіх учасників, дізналася про методичні родзинки, які допоможуть мені зробити кожен урок англійської мови цікавим та нестандартним для учнів (Панченко Юлія, практикантка, учасниця конференції).

Конференція «New Dimensions of Teaching Foreign Languages and Cultures» була корисною та цікавою для мене. Я мала змогу познайомитися з сучасними засобами, які можна використовувати під час проведення уроків англійської мови. За допомогою розглянутих технологій опанування англійської мови можна зробити легшим, але в той же час результативним, а також вони допоможуть підвищити мотивацію учнів у вивченні англійської мови (Приходько Маргарита, практикантка, учасниця конференції).

Беззаперечним є той факт, наскільки корисним був цей освітній захід. Ми не тільки прослухали нову для багатьох студентів інформацію, а ще й побачили, як користуватися онлайн-платформами з вивчення англійської мови. Я впевнена, що кожен дізнався щось нове для себе та навіть занотував і використовуватиме надалі набуті знання (Мелешко Катерина, практикантка, учасниця конференції).

Участь у круглому столі «New Dimensions of Teaching Foreign Languages and Cultures» стала чудовою можливістю подивитися відео-інструкції щодо створення завдань з використанням ІКТ у режимі онлайн і дізнатися про можливості використання різних інтерактивних технологій на уроках іноземної мови (Приходько Олеся, практикантка, учасниця конференції).

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад