Новини

Міжнародна діяльність з освітніми закладами Турецької республіки

На запрошення Президента Асоціації Кавказьких Університетів професора РАМАЗАНА КОРКМАЗА, учений секретар Університету, доцент ОЛЬГА СКИБА з 04 по 12 січня 2023 року брала участь в освітньо-наукових заходах, які проходили в містах Айдин, Бухаркент та Стамбул, Турецька республіка.

Співорганізатором заходів був професор АЙДИН НОВРУЗ ОГЛУ НОВРУЗОВ, який виступав координатором з питань міжнародного співробітництва Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

До  асоціації кавказьких університетів наш Університет приєднався у січні 2022 року, підписавши відповідний договір. Такий договір надав можливість пройти міжнародне стажування та взяти участь у низці заходів, організованих Асоціацією.

05 січня 2023 року в межах заходів відбувся візит до Айдин Аднан Мендерес Університету (Aydin Adnan Menderes University), одного з найбільшого державного університету Туреччини, з кількістю здобувачів вищої освіти 50 тис. осіб.  Айдин Аднан Мендерес Університет входить в топ 40 кращих закладів вищої освіти Туреччини.

В рамках зустрічі з першим проректором професором ALI AKYOL було підписано договір про міжнародне співробітництво, оговорено можливі шляхи співпраці, такі як: академічна мобільність здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників, спільне проведення наукових заходів, співучасть в наукових проектах та грантових програмах, тощо.

Друга частина заходів була присвячена знайомству з історичною та культурною спадщиною турецького народу. Було відвідано стародавнє античне місто Ефес, поблизу міста Сельчук,  зокрема одне із семи чудес стародавнього світу – давньогрецький Храм Артеміди та визначне місце паломництва – Дім Богородиці, в якому, як вважається, провела останні роки земного життя Діва Марія.

06 січня 2023 року відбувся візит до Коледжу Айдин Аднан Мендерес Університету (м. Бухаркент), в якому студенти навчаються 2 роки та після закінчення вступають до університетів. Директор коледжу AHMET AYTACH ознайомив із специфікою роботи закладу, його спеціальностями та надав можливість зустрітися із студентами, презентувати наш Університет та провести профорієнтаційну роботу. Така робота визвала велику  зацікавленість молоді як до держави України, так і до перспективи навчання в українських університетах, адже зустріч з представниками українського університету в стінах коледжу була першою.

Після роботи в коледжі, було відвідано руїни античного міста Лаодікія, заснованого у ІІ ст. до н.е., та всесвітньо відоме місто своїми цілющими термальними джерелами Памуккале.

09 січня 2023 року вже у м. Стамбул відбулася зустріч із головою муніципалітету Аташехир поважним паном ORHAN CHERKEZ, який запропонував відвідати 2 школи Atasehir Belediyesi з можливістю представлення Університету, проведення інформаційно-рекламної та профорієнтаційної роботи. Надана інформація викликала багато питань у школярів щодо умов вступу та навчання в Університеті, оскільки в одній із шкіл були виключно класи, діти яких у поточному році не змогли вступити до Університетів.

10 січня 2023 року відбувся візит до Університету Бейкоз (Beykoz University), який розташований в історичному, одному із найкрасивіших районів Стамбула. В рамках візиту відбулася зустріч з керівництвом закладу, під час якої було представлено презентації Університету Бейкоз та  Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.  Після презентації закладів, було виявлено спільні напрямки для співробітництва та підписано договір про міжнародну співпрацю.

11 січня 2023 року також відбувся візит до  закладу вищої освіти м. Стамбула Атлас Університет (Istanbul Atlas University), який розташований в історичному, одному із найкрасивіших районів Стамбула. В рамках візиту відбулася зустріч з керівництвом закладу, під час якої було представлено презентації Університету Бейкоз та  Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.  Після презентації закладів, було виявлено спільні напрямки для співробітництва та підписано договір про міжнародну співпрацю. 

Для підбиття підсумків міжнародного співробітництва та обміну досвідом, а також визначення напрямків подальшої співпраці була організована зустріч з Президентом Асоціації Кавказьких Університетів професором РАМАЗАНОМ КОРКМАЗОМ, яка відбулася 12 січня 2023 року. РАМАЗАН КОРКМАЗ повідомив, що наступним заходом, що організовує Асоціація, буде Міжнародна виставка Університетів, яка запланована на квітень 2023 року в м. Стамбул. РАМАЗАН КОРКМАЗ запросив долучитися до участі у заході Сумський державний педагогічний університет
імені А.С. Макаренка.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад