Новини

Настановна конференція з питань виробничої практики

Фінальний рік навчання для студентів-магістрантів 2-го курсу розпочинається із виробничої педагогічної практики, тому перед її початком 19.09.2022 у Сумському державному педагогічному університеті імені А. С. Макаренка відбулась настановна конференція.

Методисти практики та модератори заходу Семеног Олена Миколаївна, д. пед. н., професор, завідувач кафедри української мови і літератури, та Коробова Юлія Володимирівна, канд. пед. наук, старший викладач кафедри практики англійської мови, окреслили мету практики, нормативні документи, ознайомили студентів із специфікою проведення уроків з української мови і літератури, англійської мови, надали необхідні та корисні ресурси для кращої підготовки.

Ємець Ірина Вікторівна, завідувач практики Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, ознайомила студентів з необхідною звітною документацією.

Студенти-магістранти мали велику приємність поспілкуватися із шановними стейкхолдерами, серед яких були представники не лише інших областей, а й закордонних університетів: дискутуємо про зміст, методи, підходи до проведення авторських уроків в умовах війни, безпеку учасників освітнього процесу, співпрацю учителя й учнів, учнів між собою, психологічні аспекти, освітнє партнерство, досвід учителів, використання цифрових технологій, повагу і пошану до українського слова.

Алла Рябуха, начальник Управління державної служби якості освіти в Україні в Сумській області, наголосила на важливості проходження студентами виробничої педагогічної практики та зацікавленості шкіл у сучасному вчителі, який не тільки навчає дітей, а й всіляко підтримує і допомагає їм.

Вікторія Закорко, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради, запевнила у готовності навчальних закладів прийняти студентів на виробничу педагогічну практику.

Із Біличенко Ольгою Леонідівною, професором, доктором наук із соціальних комунікацій, професоркою кафедри філології, літератури та лінгвістики Пізанського університету (Італія), обговорили безпекові заходи, пов’язані із теперішніми реаліями, в тому числі зменшену кількість уроків та допомогу практикантам із підготовкою навчальних матеріалів до уроків.

Бакаленко Ірина Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української літератури Запорізького національного університету, поділилася власним досвідом проведення практики та розповіла про зміни у кількості уроків та загальні зміни.

Ходацька Ольга Миколаївна, вчителька української мови та літератури гімназії-інтернату № 13 м. Києва, вчитель-методист, методист-кореспондент Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, порадила студентам бути позитивно налаштованими та поділилася корисним правилом: «Не роби, як я сказала, а роби, як я».

Маленко Олена, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри українознавства і лінгводидактики Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди та Марцин Світлана, кандидат філологічних наук, доцент кафедри українознавства і лінгводидактики, керівник педагогічної практики українського мовно- літературного факультету ХНПУ імені Г.С. Сковороди, відзначили важливість педагогічної практики, яка запалює вогник у очах студентів, наповнює їх емпіричним досвідом.

Дякуємо і Гоголь Наталії, доктору педагогічних наук, доценту кафедри української мови, літератури та методики навчання ГНПУ імені О. Довженка, за її цінні поради та досвід у проведенні даного виду діяльності.

Студенти 262 групи щиро вдячні організаторам та усім гостям за надану підтримку та напутні слова!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад