Новини

Науковці СумДПУ відвідали інноваційний музей "G-Museum"

19 липня науково-педагогічні працівники СумДПУ, а саме зав. кафедри біології та МНБ к.б.н. Ю.І. Литвиненко, доценти цієї кафедри к.б.н. О.В. Говорун і д.б.н. О.М. Ковальчук, доцент кафедри психології к.психол.н. Д.Б. Усик, а також лаборант кафедри біології та МНБ, член Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених СумДПУ А.В. Дубіковська, відвідали краєзнавчий музей "G-Museum", що розташований у м. Городок Хмельницької області і є однією із родзинок міста.

"G-Museum" – це інноваційний музей, відкритий зовсім нещодавно, у 2021 році, і який уже встиг стати відомим не лише в Україні, але й у різних країнах Європи.

Концепція G-MUSEUM спрямована на поєднання минулого з сучасним і майбутнім, що підкріплено інноваційними технологіями (інтерактивні системи, відео та аудіосупровід тощо). Основною тематикою експозицій музею є історична і культурна спадщина Городоцького краю та особливості і унікальність його природних умов. Експозиції краєзнавчого музею є інтерактивними та відкритими, деякі з них мають ігрові елементи, а деякі  просто заворожують деталями та композицією. Однією з родзинок екскурсій у музеї є робота зі світлом, завдяки якій створюється особлива атмосфера і увага концентрується на кожному експонаті.

Окремо слід відзначити, що найбільш значна частина успіху та зацікавленості слухачів під час екскурсії залежить не лише від експонатів, а й від екскурсовода. Для колективу кафедри екскурсія музеєм була проведена його директором Наталією Василівною Гоцуляк та заступником начальника відділу культури, національностей, релігій та туризму Городоцької міської ради, к.істор.н. Щуром Сергієм Анатолійовичем. Екскурсія відбувалася у формі невимушеної бесіди і всіх присутніх вразила своєю інформативністю, креативністю та новаторськими підходами до музейної справи. Під час цієї зустрічі члени кафедри біології та МНБ університету, на базі якої також функціонує зоологічний музей, мали чудову можливість обмінятися думками і поділитися досвідом із колегами.

"G-Museum" має також власний арт-простір для проведення різноманітних виставок, конференцій, семінарів та інтерактивних заходів. На момент екскурсії музеєм тут проходила фотовиставка проєкту "Нескорені-2024". Метою виставки є уособлення міці та неймовірної внутрішньої сили української жінки, а також зображення дітей війни - дітей, які відбудують повоєнну Україну і зроблять її процвітаючою європейською державою.

Одним із напрямів роботи "G-Museum" є потужна просвітницька робота з учнівською молоддю. Музей реалізує соціальний проєкт G-School (школа природничого напрямку "Городок"), де відбувається підготовка здобувачів освіти у галузі природничих наук: від біотехнології і мікробіології до медицини і фармації. "G-Museum" має на базі власну мікробіологічну лабораторію, чудово оснащений клас та штат висококваліфікованих спеціалістів, які забезпечують здобувачам освіти якісне навчання та є кураторами їхніх проєктних дослідницьких робіт.

"G-Museum" міста Городок – це унікальне явище, осередок наукового і культурного розвитку громади, а також одне із місць, де необхідно побувати мандрівнику Україною. Щиро вдячні колективу "G-Museum" за незабутню екскурсію та враження! Радіємо з того, що в Україні є люди, щиро закохані у свою справу, які своєю завзятістю та енергією заряджають оточуючих.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

 

Аспірантура та докторантура

E-Mail: aspirantura@sspu.sumy.ua
Тел.: +38 (0542) 68-59-39

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад