Новини

ННІ педагогіки і психології відсвяткував 20-річчя з дня заснування

Цього року Навчально-науковий інститут педагогіки і психології святкує ювілейну річницю від дня свого заснування. Двадцять років тому він починав своє функціонування як соціально-гуманітарний факультет і завдяки наполегливій праці колективу з року в рік невпинно нарощував свою наукову міць, відшліфовував освітній процес, упроваджував нові технології, збагачував скарбницю перемог і досягнень.

Нині Навчально-науковий інститут педагогіки і психології займає гідну позицію серед інших інститутів і факультетів Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка і по праву вважається одним із провідних та найчисельніших у структурі нашого ЗВО.   

Протягом декількох днів поспіль – з 7 до 13 жовтня 2021 року – відбувалося онлайн-святкування 20-ї річниці з дня заснування Навчально-наукового інституту педагогіки і психології. Адже через складну епідеміологічну ситуацію і карантинні обмеження, спричинені пандемією COVID-19, усі урочистості вимушено були перенесені у соціальні мережі. Проте, онлайн-формат аж ніяк не вплинув на саме святкування ювілейної дати та його масштаб, навіть навпаки, відкрив нові можливості і дозволив запросити якомога більше гостей.

Упродовж тижня з офіційних сторінок веб-сайту СумДПУ імені А.С. Макаренка та ННІПП лунали привітання від ректорату університету та його структурних підрозділів. Наразі теплі слова на адресу інституту прозвучали від ректора університету, професора ЛЯННОГО Юрія Олеговича; першого проректора, професора ПШЕНИЧНОЇ Любові Василівни; декана факультету іноземної та слов’янської філології, доцента КОВАЛЕНКА Андрія Миколайовича; декана природничо-географічного факультету, доцента МІРОНЕЦЬ Людмили  Петрівни; колективу Навчально-наукового інституту фізичної культури; директора Наукової бібліотеки університету ЖЕЛЕЗНЯК Ірини Олександрівни; фахівця з питань запобігання та виявлення корупції СумДПУ імені А.С. Макаренка БАВИКІНА Андрія Юрійовича та багатьох інших колег.

Зі словами вдячності за невтомну працю і непоборне прагнення рухатися вперед, неосяжну любов до обраної професії, а також за спільні зусилля усього колективу, спрямовані на розроблення та впровадження механізмів удосконалення й подальшого перспективного розвитку Навчально-наукового інституту педагогіки і психології, звернулася до колег і студентів директор ННІПП, професор КОНДРАТЮК Світлана Миколаївна.

Щирі побажання з нагоди 20-річного ювілею на адресу ННІПП надіслали наші численні шановані партнери з інших закладів освіти і стейкхолдери:

  • ЗАСЕНКО В’ячеслав Васильович – доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, радник директора, почесний директор Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України
  • ОЛЕФІРЕНКО Тарас Олексійович – професор, декан факультету педагогіки і психології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова
  • АНТОНОВА Олена Євгенівна – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки, професійної освіти та управління освітніми закладами Житомирського державного університету імені Івана Франка
  • МИРОНОВА Світлана Петрівна – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри корекційної педагогіки та інклюзивної освіти факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка
  • БЛИНОВА Олена Євгенівна – доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології Херсонського державного університету
  • БОНДАРЕНКО Геннадій Леонідович – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри початкової освіти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка
  • КАЛАУР Світлана Миколаївна – доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри соціальної роботи, спеціальної освіти і менеджменту соціокультурної діяльності Тернопільського національного університету імені Володимира Гнатюка
  • доктор Тереза СІАНСІОЛО – MA, MS, PhD в галузі нейропсихології, керівник клінічної програми «Agape Ministries», біхевіорист, фахівець з музикотерапії (штат Вермонт, США)
  • ГОЛУБ Лідія Василівна – директор комунальної установи Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №25
  • МОСКАЛЕНКО Людмила Миколаївна, директор КУ Сумський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад № 9 «Веснянка» м. Суми Сумської області
  • ВЕРТЕЛЬ Марія Юріївна – директор Сумського міського центру соціальних служб

За допомогою соціальних мереж Facebook та Instagram дирекція, викладачі, співробітники, студенти і випускники отримали можливість взяти участь у челенджі вітань з нагоди дня народження рідної Alma mater від студентського самоврядування, відзняти власні відео- та фотопривітання, запостити студентські фото з побажаннями інституту.

До ювілею інституту за ініціативи директорату (керівник проєкту – директор ННІПП, професор КОНДРАТЮК Світлана Миколаївна; упорядник – заступник директора, доцент ГОНЧАРЕНКО Олена Володимирівна) та за активної участі завідувачів кафедр, викладачів і студентів була підготовлена і видана книга «Навчально-науковий інститут педагогіки і психології: 20 років творчого горіння, пошуків і злетів», до якої увійшли матеріали про шлях інституту від соціально-гуманітарного факультету до одного з провідних структурних підрозділів СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Щиру вдячність за підтримку даного проєкту директорат і колектив ННІПП висловлює народному депутату України, голові підкомітету з питань законодавчого забезпечення і контролю за діяльністю дипломатичної служби Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва АНАНЧЕНКУ Михайлу Олеговичу, який є випускником Навчально-наукового інституту педагогіки і психології.

Особливо приємними для науково-педагогічного колективу стали вітання з нагоди ювілею від численних випускників Навчально-наукового інституту педагогіки і психології, яких за 20 років його функціонування було підготовлено і випущено понад 6000 осіб. Вони стали вченими, науковцями, педагогами, вихователями, психологами, фахівцями соціальної і соціокультурної сфер, медіа-персонами, управлінцями, менеджерами, державними і громадськими діячами незалежної України.

У день ювілею сердечно вітаємо викладачів, співробітників, студентів і випускників Навчально-наукового інституту педагогіки і психології зі святом! Бажаємо всім міцного здоров’я, життєвої наснаги, професійних і особистісних успіхів, миру! Щастя вам, радості, невичерпних духовних сил та суспільної пошани!

Щиро дякуємо всім, хто долучився до урочистостей з нагоди 20-річчя з дня заснування Навчально-наукового інституту педагогіки і психології!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад